Menopauze, Overgang

Menopauze
Het einde van de vruchtbare periode van de vrouw wordt bereikt bij de laatste menstruatie: de menopauze. De periode die hieraan vooraf gaat wordt premenopauze genoemd en die erop volgt postmenopauze. De eierstokken stoppen als de menopauze nadert langzaam maar zeker met het afgeven van rijpe eicellen, waardoor de vruchtbaarheid daalt.

Bij de meeste vrouwen begint het einde van hun vruchtbare periode ergens tussen hun 45ste en 55ste. Deze fase duurt 6 tot 13 jaar. In de volksmond wordt deze periode 'de overgang' naar een nieuwe levensfase genoemd of 'de menopauze'. Vrouwen kunnen tijdens de overgang heel uiteenlopende gevoelens hebben, variërend van ongemak en depressie tot opluchting en vrijheid. Hoe ze het ervaren hangt af van hoe hun lichaam in deze periode functioneert, maar ook van hoe ze psychisch tegen het ouder worden en deze nieuwe fase aankijken.

Hoe menopauzeklachten verminderen?
De mentale gezondheid speelt een belangrijke rol tijdens de overgang. In deze overgangsfase van het leven is een gezonde levensstijl en het leren positief omgaan met stress van cruciaal belang. Volg ook deze tips:

- Probeer gezond en evenwichtig te eten (veel groenten en fruit)
- Doe dagelijks aan lichaamsbeweging door te sporten, te wandelen of te fietsen
- Maak tijd voor u zelf, besteed meer aandacht aan het uiterlijk, ga eens vaker naar de kapper of een schoonheidssalon.
- Misschien wordt het tijd om eens een sauna uit te proberen.
- Vergeet niet de sociale contacten te onderhouden, maak tijd voor vrienden en vriendinnen en doe plezierige dingen samen
- Zorg voor een goede nachtrust.
- Gefermenteerde knoflook met de bijzondere werkstoffen s-allcysteïne -SAC- en s-allylmercapto-cysteïne zorgen voor meer zuiver bloed en spirulina verhoogt op natuurlijke wijze de weerstand waardoor de klachten kunnen verminderen.
Wees voorzichtig met kalmeringsmiddelen. Zij nemen misschien wel sommige symptomen weg, maar niet de oorzaak. Deze middelen kunnen verslavend werken.

Menopauze

Klachten:
Opvliegers
hevige transpiratie
droge vagina
urineverlies
minder seksbehoefte
Minder energie
verminderd verzadigd gevoel
droge mond
bittere smaak in de mond
Onregelmatige menstruatie
Slapeloosheid
Toename cholesterol niveaus en verhoging bloeddruk
Hoofdpijn, pijn in spieren en gewrichten
Concentratie en geheugenverlies

Behandelplan menopauze:
CBD olie
Overweeg het hormoon DHEA te gebruiken
Vergroot uw verzadigings gevoel
Verbeter uw verbranding
Onderzoek hyperinsulinemie en behandel dit
Rode klaver
Dr. Vogel: Salie, of salie thee, of salie aromatherapie
Mijn magensium