• Wil je direct een afspraak plannen? Klik hieronder.
 • Wil je eerst alle praktische informatie rondom een afspraak lezen? Scroll dan naar beneden of gebruik het menu. 
Naar Online Agenda 
 • Praktische informatie

  Mijn werkwijze

  Gratis kennismakingsgesprek vooraf (optioneel):

  Jij kan mij zonder afspraak vrijblijvend bellen voor een kort kennismakingsgesprek van maximaal 15 minuten.

  Intake of follow-up gesprek:

  Voordat we gaan testen hebben we een kort intake gesprek of hebben we het even over hoe het gaat. 
  We starten meestal binnen 10 minuten met de Holistische Vitaliteitsscan. 

  De Holistische Vitaliteitsscan:

  De Vitaliteitsscan zal plaatvinden aan mijn bureau. Je wordt doorgemeten met 3 verschillende systemen (ECG, HRV, Bioresonantie & Radionica). Het fijne van met meerdere systemen meten is dat er een soort cross-check ontstaat. Informatie die uit de ene meting naar voren komt wordt bevestigd vanuit de andere metingen en dat geeft vertrouwen, bevestiging, duidelijkheid en zekerheid. Echter, de presentatie is anders. De eerste meting laat de scan resultaten zien in grafieken, de tweede in getallen en de derde in nederlandse tekst. 

  Hoe wordt er gemeten?:

  Bij de ene meting krijg je op beide polsen een klemmetje omdat jouw hartslag wordt gemeten en bij de andere twee metingen leg je jouw linkerhand op een meetplaat en met jouw rechterhand hou je een meetinstrument vast. Kleding of schoenen hoeven niet uit (tenzij je hoge hakken draagt). Telefoons moeten op minimaal 3 meter afstand van jou vandaan liggen i.v.m. de straling en een eventueel horloge moet af. Het meten zoals beschreven duurt totaal maximaal 10 minuten. Het is wel de bedoeling dat je van deze totale tijd minimaal 6 minuten stil kan blijven zitten. Kinderen die dat niet kunnen meet ik door met 2 systemen. Ook prima en voldoende. De hartslag meting laat ik dan achterwege. Vervolgens bekijk ik de scan resultaten en benoem ik de belangrijkste. Ik schrijf voor mezelf de aandachtspunten op die uit de metingen naar voren zijn gekomen waarvan de verschillende systemen het met elkaar eens zijn.  

  Behandelplan op maat testen m.b.v. Kinesiologie:

  Binnen mijn vakgebied Natuurgeneeskunde is mijn specialisatie: Kinesiologie. Ook wel genoemd NEI Therapie of spiertesten. Het belangrijkste gedeelte van het consult en wat ook de meeste tijd in beslag neemt. Deze methode pas ik toe om erachter te komen wat jouw systeem (holistisch gezien) nodig heeft en op welke manier en in welke volgorde van prioriteit. Dat is uiteindelijk wat mensen willen weten. Per prioriteit geef ik jou adviezen op maat in de brede zin van het woord.

  Adviezen kunnen gaan over:
  1: Ondersteunende middelen, zoals: 
  Natuurlijke orthomoleculaire supplementen van verschillende merken zonder toevoegingen, celzouten van Dr. Schussler (mineralen in zuigtabletvorm), een op maat samengestelde remedie (mix van max. 10 individuele remedies), edelstenen (ik test specifiek uit welke steen van welke soort wat voor jou kan betekenen), een beschermbuisje wat je bij je kan dragen. 
  Op middelen die ik zelf verkoop geef ik "niet goed of niet meer nodig geld terug garantie", zie verderop deze pagina toegelicht.

  2: Wat je zelf kan doen met:

  Voeding (wat kun je beter wel of juist niet eten/drinken i.v.m. evt. intolerantie/gevoeligheid, hoeveel maximaal, etc.), leefstijl (in de brede zin van het woord), kruiden, aromatherapie, affirmaties, oefeningen, etc..

  2: Een verwijzing voor bijv. een sjamanistische systeemopstelling, een healing of een osteopaat).


  Het totaal aan adviezen ofwel jouw behandelplan op maat krijg je van mij mee naar huis op 1 A4. 
  Toelichting hierop kun je terugvinden in de Vitaliteitsbank. Verderop deze pagina uitgelegd onder de noemer Nazorg

  Volgende afspraken:

  Na afloop kunnen we over 1 tot 3 maanden een nieuwe afspraak inplannen. Afhankelijk van het herstelproces worden de tussenpozen steeds langer. Om uiteindelijk in balans te blijven plannen veel mensen 2 tot 4 keer per jaar een afspraak. 


  Als je eerder door mij bent doorgemeten vergelijken we de nieuwe scan resultaten uiteraard met de voorgaande.


  Waarom is het handig en fijn om terug te komen voor een afspraak?:

  Als je je beter voelt is het voor veel mensen fijn als de test resultaten dit bevestigen.
  Daarnaast is het net zo belangrijk om te weten hoe we dit verbeterde resultaat vast kunnen houden of wat kan helpen voor nog betere resultaten. 

  Ook als je zelf nog niet zo veel verschil merkt is een vervolg afspraak belangrijk omdat we dan de test resultaten met elkaar kunnen vergelijken. Wat laten de test resultaten zien? Zijn de verbeteringen er wel maar klein en heeft jouw systeem meer tijd nodig of wordt ineens duidelijk om welke reden(en) jouw systeem stagneert? Als dat zo is kunnen we testen wat jouw systeem nodig heeft. 

  Kortom: Meten = Weten.  

  Kosten, betaling, vergoeding

  Kosten van het consult (Vitaliteitsscan & Kinesiologie behandeling):

  • Alle afspraken: € 97,-. Duur: 45 tot 55 minuten per persoon.

  Je kan een afspraak maken voor 1 of 2 personen. 

  Nazorg:

  Je krijgt gratis 1 maand toegang tot een aantal door mij geselecteerde mappen in mijn zelfgebouwde Vitaliteitsbank (Kennisbank). Deze toegang is bedoeld voor diegene die meer informatie, toelichting, uitleg, verdieping en praktische tips over de in het behandelplan opgenomen adviezen.


  Deze Vitaliteitsbank is mijn levenswerk geworden en veel kennis en ervaring waar clienten ook wat aan kunnen hebben heb ik hierin verwerkt. Te veel om in detail op in te kunnen gaan tijdens een consult. En om het milieu te sparen ga ik niet meer alles uitprinten.

  Optionele kosten voor ondersteunende middelen:

  Naast de consult kosten kunnen er kosten bijkomen voor natuurlijke ondersteunende middelen zoals bijv. orthomoleculaire (voedings)supplementen, celzouten, energetische remedie, edelstenen, olie, etc.. 

  In mijn praktijk heb ik bijna alles op voorraad staan en zo niet dan kan ik het voor je thuis laten bezorgen of kan ik jou vertellen waar je het zelf kan kopen. 


  Unieke service: "Niet goed of niet meer nodig: Geld terug garantie":

  Als in een vervolg consult afspraak blijkt dat je niet tevreden bent over bepaalde middelen of als het niet meer nodig is om met bepaalde middelen door te gaan die je van mij hebt ontvangen terwijl je nog wel een restant over hebt? Dan kun je zowel nieuwe als aangebroken potjes in een volgende afspraak aan mij teruggeven. De restant waarde die jij hiervoor aan mij hebt betaald crediteer ik.

  Betaling in de praktijk en Vergoeding van de kosten door zorgverzekering:

  In de praktijk betaal je mij na afloop van het consult d.m.v. pin, contant of tikkie.

  De betaalde factuur krijg je direct mee welke je mogelijk bij jouw zorgverzekeraar kunt indienen.


  In de Zorggids ben ik te vinden onder de noemer: alternatieve zorg/geneeswijzen; natuurgeneeswijze (Postcode 2624 NM). Ik ben aangesloten bij de RBCZ en de LVNG (Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijzen), Vakgroep Kinesiologie en erkend volgens de laatste CPION-eisen. Kosten met de code 24002 (Behandeling Kinesiologie) worden meestal gedeeltelijk vanuit de aanvullende zorgverzekering vergoed. Een verwijzing van de huisarts voor een bezoek aan mijn praktijk is niet nodig.
  Kosten gaan niet ten koste van het eigen risico. 


  Ik doe geen uitspraken meer over vergoedingen (wel of niet en hoeveel) aangezien er teveel zorgverzekeraars zijn met eigen regels en voorwaarden en soms kleine lettertjes die ze elk jaar kunnen wijzigen. Wat ik wel heb ik een overzicht van vergoedingen per zorgverzekering. zie onderstaande link. Het blijft jouw eigen verantwoordelijkheid om uit te zoeken hoe het zit bij jouw verzekering.

  Klik hier voor de lijst  vergoedingen per zorgverzekering.


  Andere manieren voor vergoedingen van de kosten

  Ben je zelfstandig ondernemer?:

  Heb je een eigen bedrijf? Dan kun je de kosten onder beroeps- of bedrijfskosten als persoonlijkheidsontwikkeling fiscaal aftrekken mits de problemen of klachten werkgerelateerd zijn.

  Ben je in loondienst?:

  Dan kun je jouw werkgever eventueel vragen om het begeleidingstraject (gedeeltelijk) te vergoeden. Werkgevers zijn vaak bereid te investeren in het voorkomen van ziekte van hun werknemers om het ziekteverzuim te bekorten.

  Heb je een uitkering?:

  Dan kun je met jouw persoonlijk begeleider van de sociale dienst spreken of je voor een vergoeding in aanmerking komt.

  Plan hieronder eenvoudig en snel zelf jouw afspraak