Plan hier jouw afspraak:


Mogelijkheden voor vergoeding 

Zorgverzekeringen

Als therapeut voldoe ik aan de PLATO-norm en de laatste CPION-eisen.


Ik ben aangesloten bij de: 

RBCZ (overkoepelende organisatie die beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen (artsen en therapeuten op Hbo-niveau) certificeert en registreert); en

CAT Vergoedbare therapeuten (Complementair Aanvullende Therapeuten). Erkend als level 5 CAT-therapeut.

Ik val als CAT-therapeut onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl/. Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode/

 

Als CAT-level 5 therapeut mag ik de volgende prestatiecodes gebruiken op de factuur voor de zorgverzekeraars welke behandelingen vergoeden vanuit het aanvullende pakket:


Lichaamsgerichte psychotherapie 24513

Lichaamsgerichte psychotherapie is een overkoepelend begrip voor verschillende behandelingsvormen die als uitgangspunt hebben dat het menselijk lichaam, gedachten, emoties en gevoelens samenhangen en dat er door deze samenhang wegen bestaan om het welbevinden van de mens te verbeteren. 


Kinesiologie 24002

De kinesiologie baseert zich op onderzoek naar de biomechanica, de anatomie en de fysiologie om de motoriek van het menselijk lichaam te evalueren: hoe het lichaam beweegt, functioneert en presteert, en om bij mensen bij wie beweging, functionering en prestatie haperen deze zo veel mogelijk te herstellen.


Voor informatie over dekking van zorgverzekeraars verwijzen wij je door naar:
 https://catcomplementair.nl/vergoeding-zorgverzekeraars

Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.


Verder belangrijk:

  • Het voordeel is dat het wettelijke, verplichte eigen risico geldt niet voor vergoedingen vanuit de aanvullende zorgverzekering. 
  • Het blijft jouw eigen verantwoordelijkheid om uit te zoeken hoe het zit bij jouw verzekering.
  • Wil je zekerheid dan is het verstandig om jouw polis of zorgverzekeraar te raadplegen. 
  • Een verwijzing van de huisarts voor een bezoek aan mijn praktijk is niet nodig.


Heb je geen aanvullende verzekering voor natuurgeneeskunde en/of psychotherapie?

Elk nadeel heeft zijn voordeel: Veel mensen vinden het afsluiten van een aanvullende verzekering een geruststellend idee. Het is een soort spaarpot. Als je iets nodig hebt, dan heb je het al betaald. De maandelijkse premie voor alternatieve zorg (natuurgeneeskunde) en psychotherapie ligt tussen de € 12 tot € 40 per maand. Per zorgverzekeraar worden verschillende pakketten aangeboden. Als je goed gaat rekenen dan kom je er waarschijnlijk achter dat je over de afgelopen jaren per saldo meer hebt betaald dan wanneer hiervoor niet aanvullend verzekerd zou zijn. Iemand moet deze kosten tenslotte betalen. Jijzelf dus. Kortom: per saldo maakt het dus niet zo veel uit of je hiervoor wel of niet aanvullend bent verzekerd.

Ben je in loondienst? 

Dan kun je jouw werkgever eventueel vragen om het begeleidingstraject (gedeeltelijk) te vergoeden. Werkgevers zijn vaak bereid te investeren in het voorkomen van ziekte van hun werknemers om het ziekteverzuim te bekorten.

Heb je een uitkering via de sociale dienst?

Dan kun je met jouw persoonlijk begeleider van de sociale dienst spreken of je voor een vergoeding in aanmerking komt.

Belastingdienst

Sommige zorgkosten zijn aftrekbaar.

Ben je zelfstandig ondernemer? of heb je een eigen bedrijf?

Dan kun je de kosten onder beroeps- of bedrijfskosten als persoonlijkheidsontwikkeling fiscaal aftrekken mits de problemen of klachten werkgerelateerd zijn.
arrow_drop_up arrow_drop_down