arrow_drop_up arrow_drop_down

Plan hieronder eenvoudig jouw afspraak via de online agenda. 

De praktijk is geopend van maandag t/m zondag.

Scrol  voor kosten, vergoedingen en werkwijze naar beneden.

 Praktische informatie

Kosten voor:

Afspraken in de praktijk inclusief advies en behandelplan:

  • Allereerste afspraak: max. 1,25 uur: € 125,-
  • Vervolg afspraken: max. 1 uur: € 100,-

Natuurlijke Ondersteunende middelen (optioneel):

Denk hierbij aan: 
Hoogwaardige natuurlijke (orthomoleculaire) supplementen; Een energetische remedie mix op maat samengesteld; Celzouten; Edelstenen, etc.. Zorgverzekeraars vergoeden deze middelen niet.
Unieke service:
Is het niet meer nodig om met celzouten of  supplementen door te gaan die je bij mij hebt gekocht terwijl je nog een restant over hebt? Dan kun je zowel nieuwe als aangebroken potjes in een consult aan mij teruggeven. De restwaarde verreken ik.

Vergoeding door:

Zorgverzekeringen:

Als therapeut voldoe ik aan de PLATO-norm en de laatste CPION-eisen waardoor ik ben erkend en mijn licentie voor level 5 CAT-therapeut (hoogst haalbare) heb gekregen. 


Ik ben aangesloten bij de: 

RBCZ (overkoepelende organisatie die beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen (artsen en therapeuten op Hbo-niveau) certificeert en registreert); 

LVNG (Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijzen), Ingedeeld in de Vakgroep Kinesiologie;

CAT (Complementair Aanvullende Therapeuten). Recent erkend als level 5 CAT-therapeut.


Kosten voor mijn vormen van Therapie en Behandeling, nl.:

Behandeling Kinesiologie (Natuurgeneeskundige therapie);
Behandeling Lichaamsgerichte psychotherapie (Psychosociale therapie);

Orthomoleculaire therapie (Natuurgeneeskundige therapie).

worden (gedeeltelijk) vergoed vanuit de ziektekosten aanvullende pakketten.


Bij sommige zorgverzekeraars is het mogelijk om een losse aanvullende verzekering af te sluiten, zonder een basisverzekering. Je hebt dan bijvoorbeeld een basisverzekering bij verzekeraar A en een aanvullende verzekering bij verzekeraar B. https://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2019/aanvullende-zorgverzekering-los-afsluiten-in-2019


Heb je geen aanvullende verzekering voor natuurgeneeskunde en/of psychotherapie?

Elk nadeel heeft zijn voordeel: Veel mensen vinden het afsluiten van een aanvullende verzekering een geruststellend idee. Het is een soort spaarpot. Als je iets nodig hebt, dan heb je het al betaald. De maandelijkse premie voor alternatieve zorg (natuurgeneeskunde) en psychotherapie ligt tussen de € 12 tot € 40 per maand. Per zorgverzekeraar worden verschillende pakketten aangeboden. Als je goed gaat rekenen dan kom je er waarschijnlijk achter dat je over de afgelopen jaren per saldo meer hebt betaald dan wanneer hiervoor niet aanvullend verzekerd zou zijn. Iemand moet deze kosten tenslotte betalen. Jijzelf dus. Kortom: per saldo maakt het dus niet zo veel uit of je hiervoor wel of niet aanvullend bent verzekerd.


Verder belangrijk:

Het voordeel is dat het wettelijke, verplichte eigen risico geldt niet voor vergoedingen vanuit de aanvullende zorgverzekering. Het blijft jouw eigen verantwoordelijkheid om uit te zoeken hoe het zit bij jouw verzekering. Wil je zekerheid dan is het verstandig om jouw polis of zorgverzekeraar te raadplegen.

Een verwijzing van de huisarts voor een bezoek aan mijn praktijk is niet nodig.

Werkgever:

Ben je in loondienst? Dan kun je jouw werkgever eventueel vragen om het begeleidingstraject (gedeeltelijk) te vergoeden. Werkgevers zijn vaak bereid te investeren in het voorkomen van ziekte van hun werknemers om het ziekteverzuim te bekorten.

Sociale dienst:

Heb je een uitkering? Dan kun je met jouw persoonlijk begeleider van de sociale dienst spreken of je voor een vergoeding in aanmerking komt.

Belastingdienst: 

Sommige zorgkosten zijn aftrekbaar, zie link voor meer informatie:

https://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2019/aftrekbare-zorgkosten-in-2019-omlaag

Eigen bedrijf:

Ben je zelfstandig ondernemer? of heb je een eigen bedrijf? Dan kun je de kosten onder beroeps- of bedrijfskosten als persoonlijkheidsontwikkeling fiscaal aftrekken mits de problemen of klachten werkgerelateerd zijn.

Gemeente Delft pakketten voor inwoners met een laag inkomen

De gemeente Delft biedt een collectieve zorgverzekering aan voor haar inwoners met een laag inkomen. Deze dekking is uitgebreid met extra vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen waaronder natuurgeneeskunde. Zie: https://www.gezondverzekerd.nl/gemeente/delft/#!/pakketten

Werkwijze:

Elke afspraak starten we met een kort  "intake" of "follow-up" gesprek:

We starten vervolgens met de Holistische Vitaliteitsscan (meten = weten).  

Hoe gaat het scannen in zijn werk (dus even heel praktisch):

Je wordt zittend aan mijn bureau gedurende 13 minuten doorgemeten met een aantal systemen: 
* HRV (Heart Rate Variability) ofwel Hartslagmeting (d.m.v klemmetjes op beide polsen gedurende 5 minuten);

* Bioresonantie en Radionica (d.m.v. het vasthouden van een meetstaaf gedurende 2 minuten).

* Stemanalyse (d.m.v. stemopname gedurende ongeveer 4 minuten);

* EEG (Elektro-EncefaloGrafie) ofwel Brainscan (d.m.v. een hoofdband gedurende 2 minuten).

Samen bieden ze een uniek en persoonlijk platform waarna een behandeling kan worden gestart. 


Het fijne van testen met meerdere systemen is dat er een breed beeld en tevens cross-check ontstaat:

Informatie die uit de ene systeem naar voren komt wordt bevestigd of verder uitgediept door andere systemen en dat geeft vertrouwen, bevestiging, duidelijkheid en zekerheid. Echter, de presentatie is anders (grafieken, getallen, teksten in Nederlands). 

 Ik bekijk de scan resultaten en maak  voor mezelf aantekeningen. Met jou bespreek ik de belangrijkste scan resultaten.  

Een behandelplan op maat komt tot stand m.b.v. Kinesiologie:

Binnen mijn vakgebied Natuurgeneeskunde is een van mijn specialisaties: Kinesiologie (spiertesten). Het belangrijkste gedeelte van de afspraak als je het mij vraagt, wat ook de meeste tijd in beslag neemt. Deze methode pas ik toe om erachter te komen wat jouw systeem (holistisch gezien) nodig heeft en op welke manier en in welke volgorde van prioriteit. Dat is uiteindelijk wat mensen willen weten.


Behandelplan: Per prioriteit en in volgorde van prioriteit geef ik jou adviezen op maat in de brede zin van het woord. 

Het behandelplan voor de komende maand(en) (opbouw/herstel) en voor de langere termijn (onderhoud)  krijg je mee op papier.

Adviezen in dit behandelplan kunnen gaan over: 
- Natuurlijke ondersteunende middelen (wat, welk merk of welke soort, wanneer innemen, hoeveel, hoe lang);

- Wat je zelf kan doen met voeding, leefstijl, affirmaties, (luister)oefeningen, etc..

Volgende afspraken:

Na afloop van een allereerste afspraak kunnen we over 1 tot 3 maanden een nieuwe afspraak inplannen. Afhankelijk van het herstelproces worden de tussenpozen steeds langer. Mensen komen 1 tot 4 keer per jaar terug voor een vervolg afspraak (maar dat is uiteraard optioneel). Als je eerder door mij bent doorgemeten vergelijken we de nieuwe scan resultaten uiteraard met de voorgaande.


Waarom is het handig en fijn om terug te komen voor een afspraak?:

Als je je beter voelt is het voor veel mensen fijn als de test resultaten dit bevestigen.
Daarnaast is het net zo belangrijk om te weten hoe we dit verbeterde resultaat vast kunnen houden of wat kan helpen voor nog betere resultaten. 

Ook als je zelf nog niet zo veel verschil merkt is een vervolg afspraak belangrijk omdat we dan de test resultaten met elkaar kunnen vergelijken. Wat laten de test resultaten zien? Zijn de verbeteringen er wel maar klein en heeft jouw systeem meer tijd nodig of wordt ineens duidelijk om welke reden(en) jouw systeem stagneert? Als dat zo is kunnen we testen wat jouw systeem nodig heeft. 

Kortom: Meten = Weten.  

Betaling na afloop in de praktijk:

De totale kosten worden na afloop van het consult in de praktijk afgerekend d.m.v. pin, contant of tikkie. Betaling met VISA of creditcard is niet mogelijk. De betaalde factuur krijg je direct geprint mee welke je mogelijk bij jouw zorgverzekeraar kunt indienen.