Plan hier eenvoudig jouw afspraak. Voor nieuwe cliënten hanteer ik een minimale leeftijd van 18 jaar.


Werkwijze

Wil je een consult afspraak maken?

 • Wil je een betere gezondheid, meer energie, meer eigen kracht of heb je concrete vragen over jouw vitaliteit?
 • Wil je weten wat jouw systeem eventueel nodig heeft op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau?
 • Heb je behoefte aan concrete aanwijzingen en/of specifieke antwoorden en inzichten omtrent jouw hulpvragen?

Je ontvangt direct automatisch een afspraak bevestiging naar het door jou opgegeven email adres. Heb je deze email niet ontvangen? Neem dan contact met mij op.


Een paar dagen voor jouw afspraak ontvang je een afspraak herinnering per email en SMS. 


Wil je de gemaakte afspraak wijzigen of annuleren? Gebruik dan de betreffende annuleerknop in de email en plan eventueel een nieuwe afspraak via deze pagina.

Je hebt geen verwijzing van een huisarts nodig.

Intake formulier: Ben je nooit eerder bij mij geweest of is dat langer dan 1 jaar geleden? Vul dan minimaal 1 dag voorafgaand aan de afspraak dit intake formulier in via een computer: https://thamarconsult.nl/intake-formulier.

Heb je vragen die ik via een WhatsApp (spraak) bericht mag beantwoorden?

Stuur mij dan een WhatsApp bericht met jouw naam en vraag. Ik reageer meestal binnen 24 uur. 


Je kan mij uiteraard ook mailen maar dan mail ik meestal kort terug met de vraag of en wanneer ik jou kan bellen of ik kijk of ik jou een WhatsApp kan sturen.

Hoe beginnen we het consult

Je neemt plaats aan mijn bureau. Ik schenk in wat je wil drinken (heerlijke yogi thee, koffie of water). Het door jou ingevulde intake formulier heb ik uitgeprint. Ben je eerder geweest, dan heb ik die info erbij gepakt. We nemen even kort jouw hulpvraag door.

De Holistische Vitaliteitsscan incl. Stemanalyse

We starten vervolgens vrij snel met de metingen met apparatuur (Holistische Vitaliteitsscan incl. Stemanalyse). De Unieke Holistische Vitaliteitsscan is het totaal aan metingen, testen en analyses die gemaakt worden uit een combinatie van traditionele technieken en moderne en revolutionaire technologie. Deze brede benadering van jouw hulpvraag is belangrijk omdat we alleen op deze manier een totaal beeld krijgen over jouw fysieke, emotionele, mentale en energetische toestand. Voor een aanpak op de langere termijn is het immers belangrijk om te weten wat de onderliggende oorzaak is of oorzaken zijn van de disbalans die is ontstaan in jouw systeem. Meer informatie over deze metingen kun je  lezen op de pagina's: https://thamarconsult.nl en https://thamarconsult.nl/stemanalyse/

Het doel van deze metingen: Meten = Weten

Deze Unieke Holistische Vitaliteitsscan incl. Stemanalyse levert samenhangende inzichten op over jouw gehele systeem. Je krijgt helderheid over hoe jij ervoor staat met concrete aanwijzingen, antwoorden en voor jou specifieke inzichten. Dwarsverbanden tussen jouw fysieke, mentale, emotionele, energetische en spirituele processen en de relatie met jouw specifieke hulpvraag zullen dan snel duidelijk worden. Je krijgt helder zicht op de werking van jouw systeem, waardoor duidelijk wordt wat je het beste eerst kan gaan aanpakken en op welke manier. Er is niets zo fijn als duidelijkheid, overzicht, inzicht en bewustwording. In de filosofie van Thamar zijn lichaam en geest geen gescheiden werelden, maar beïnvloeden zij elkaar. Vitaliteit is alleen bereikbaar als lichaam en geest met elkaar in balans zijn. De Holistische Vitaliteitsscan biedt uitkomst ter preventie maar ook voor het vinden van de onderliggende oorzaken van klachten. 

Hoe meet ik dat dan?

Ik reik jou een meetinstrument aan die je mag vasthouden in jouw rechterhand en ik geef jou een vragenlijst. De vragen mag je hardop voorlezen en beantwoorden richting de microfoon. De vragen gaan over jouw leefstijl (eten, drinken, slapen, bewegen, bezigheden overdag en samenstelling gezin). Dit gesprek wordt opgenomen via de microfoon die voor je staat zodat jouw stem geanalyseerd kan worden. Met het beantwoorden van de vragen ben je zo'n 5 minuten bezig. Tijdens deze opname kan ik niet terugpraten. Terwijl jij bezig bent met het beantwoorden van de vragen typ ik de gegeven antwoorden uit. Deze bewaar ik. Ik heb gedurende die 5 minuten niet veel oog contact met jou omdat ik naast het typen ook  3 andere schermen in de gaten moet houden. Ik geef een seintje als de tijd voorbij is.

Uitleg van de meetresultaten

De meetresultaten kan ik niet mailen en niet alle meetresultaten kan ik uitprinten. Het printen van meetresultaten doe ik alleen tijdens een consult en alleen als de tijd het toelaat. De meetuitslagen koppel ik mondeling terug. Daarom raad ik je aan om dit op te nemen. Zoek thuis alvast uit of je hiervoor een dictafoon of spraakrecorder of app op jouw telefoon hebt staan en hoe deze werkt. Neem eventuele meetresultaten (die ik de vorige keer heb geprint) mee naar het consult. Bij het vergelijken van meetresultaten is papier heel prettig maar dubbel uitprinten is zonde van de tijd, het papier en de inkt.

Kinesiologie Testen en

Lichaamsgerichte psychotherapie

Met behulp van Kinesiologie Testen (spiertesten) en lichaamsgerichte psychotherapie test ik vervolgens exact uit  wat jij nodig hebt voor de komende periode voor een betere balans in het algemeen en/of per hulpvraag en in de brede zin van het woord en in volgorde van prioriteit. Ik maak het geheel van alle meetresultaten hierbij weer praktisch, concreet en overzichtelijk


Deze methode is een wegwijzer/kompas. Jouw onderbewuste en hoger bewustzijn weten wat jij nodig hebt en wat goed is voor jou maar ook wat remmende factoren zijn in jouw herstel. Met deze erkende methode werk ik inmiddels 15 jaar, 7 dagen per week. Nog elke dag ben ik blij en dankbaar voor het feit dat ik deze methode zo eigen heb gemaakt want alleen met deze methode kom je erachter wat het lichaam praktisch en concreet nodig heeft. Een apparaat alleen kan nl. niet nauwkeurig aangeven welke doseringen van supplementen nodig zijn maar hij houdt ook geen rekening met  prioriteiten en eventuele (externe) remmende factoren op herstel. Daarom combineer ik het testen met apparaten met testen via Kinesiologie. Hoe werkt dat? Dat heb ik zo uitgebreid mogelijk beschreven op deze pagina: https://thamarconsult.nl/kinesiologie/. Bekijk eens evt. de video onderaan die pagina.


De testen met apparatuur gecombineerd met kinesiologie (spiertesten) vloeien met elkaar samen tot een scherpe, objectieve en nauwkeurige analyse op maat. Waarom een totaalbeeld meer kans van slagen kan bieden? Omdat je meer bent dan alleen een fysieke lichaam!

Thema's die aan bod kunnen komen

 • eventuele tekorten vitaminen, mineralen en andere vitale stoffen
 • jouw vetzuren balans 
 • jouw darmflora balans
 • jouw hormonale balans
 • jouw immuunsysteem
 • jouw algemene lichamelijke toestand
 • hoe jouw spijsverteringssysteem functioneert
 • overgevoeligheden in de brede zin van het woord
 • voeding (wat kun je beter meer of niet meer eten en hoeveel momenten per dag)
 • jouw vochtbalans
 • wat heb je eventueel nodig om beter te slapen
 • jouw leefstijl
 • welke stress factoren zijn er
 • welke vormen van ontspanning heb jij (meer) nodig
 • beweging (welke en hoeveel minuten per dag)
 • welke kernkwaliteiten heb je en welke valkuilen horen daarbij.
 • werk situatie wel of niet verstorend voor jouw systeem.
 • welke geuren of etherische olie kan jou positief beinvloeden
 • welke (kruiden) theesoorten passen bij jou
 • welke affirmaties kunnen voor jou ondersteunend werken
 • welke basis behoeften heb jij (wel of niet voldoende vervuld)
 • jouw chakra balans
 • jouw meridiaan balans
 • welk enneagram type je bent
 • welke edelstenen ondersteunend voor jou kunnen werken en hoe
 • welke energetische behandel methodes kunnen ondersteunen
 • oefeningen die je zelf kan doen
 • etc, etc.. 

Niet alle thema's komen binnen 1 consult ter sprake.

Orthomoleculaire Therapie & Supplementen

Met behulp van Kinesiologie kan ik testen welke Supplementen jij nodig hebt voor jouw herstel of voor onderhoud. Zo kan ik bijvoorbeeld testen of het nodig is om met dezelfde supplementen door te blijven gaan, wat juiste doseringen zijn, of de opname goed is, etc..


Neem de ondersteunende middelen die je (on)regelmatig gebruikt s.v.p. mee naar het consult inclusief verpakking. Voor een nauwkeurige test is een foto van het  middel niet voldoende. Als bijvoorbeeld blijkt dat je supplementen nodig hebt dan kan ik testen of diegene die jij zelf al hebt goed voor jou zijn en wat daarvan dan de juiste doseringen zijn.


Ik ben Orthomoleculair geschoold en ik ben ook officieel Drogist. Vanuit theorie heb ik veel kennis vergaard en ik heb inmiddels veel ervaring maar boven alles: Ieder mens is uniek en wil ik ook als uniek blijven benaderen en daarom test ik jou het liefst specifiek door met behulp van Kinesiologie. Waarom? Het lichaam liegt nooit! 


Orthomoleculaire Supplementen van Puro kan ik (bijna altijd) tijdens een afspraak gelijk meegeven of indien niet op voorraad na laten leveren zonder verzendkosten. Deze supplementen inclusief beschrijvingen zijn te vinden in mijn webshop: https://www.thamarconsult.shop.

Supplementen zijn niet bij de consult kosten inbegrepen.


Waarom ik meestal Supplementen adviseer van het merk Puro?:

De capsules bestaan alleen uit de vegetarische werkstoffen en hebben geen vulstoffen. De capsules zijn gemaakt van plantaardige cellulose wat een plantaardig materiaal is en dus ook vegetarisch. De kruiden die gebruikt worden zijn van biologische oorsprong. 

PURO staat voor:

 • Geen vulstoffen
 • Vega-capsule
 • Geen kleur- en zoetstoffen
 • 100% puur natuur
 • Hoge dosering
 • Hoge opneembaarheid

Puro’s assortiment is puur gecapsuleerd en binnen dit assortiment producten vindt je daarom ook geen tabletten met vulstoffen en laklaag (coatings). Oftewel Puro maakt gebruik van alleen de werkzame stoffen in een vegetarische capsule. De enige opvulling die we eventueel gebruiken in de capsule is bijvoorbeeld alfalfa of rijstflow.

Al de recepturen van Puro zijn op basis van onderzoeken en medewerking van de ‘Academie van Biologische geneeskunde’. Alle kruiden zijn van biologische oorsprong en voldoen aan de strengste kwaliteitseisen. De grondstoffen die zij gebruiken zijn wetenschappelijk onderzocht en onderbouwd en hebben daardoor een ‘bewezen’ werking. Ze volgen wel trends in de markt maar laten zich vooral leiden door aantoonbare werking en de biologische beschikbaarheid.

Energetische Remedie mix op maat samengesteld

Voor een optimale emotionele, mentale, energetische balans kan ik een Energetische Remedie voor jou op maat samenstellen. Ik test met behulp van Kinesiologie uit welke remedies jou kunnen ondersteunen en vermeng deze samen in 1 flesje van 100 ml. met pipet. De beschrijvingen van deze energetische druppels kun je lezen op mijn kennisbank pagina: https://thamarconsult.nl/test/energetische-remedies/. Een Energetische Remedie kan (indien nodig en wenselijk) alleen in een volgend consult worden samengesteld omdat we dan wat meer tijd hebben. Ik bereken geen kosten voor jouw persoonlijke remedie op maat. Als een remedie mix nodig of wenselijk is krijg je die van mij.

Cadeau of max 100 gram edelstenen naar keuze 

Tegen het einde van het consult mag je zelf iets uitzoeken van de "cadeau tafel" of je mag maximaal 100 gram edelstenen uitzoeken uit de enorme schatkist. Waarom? Ik verkocht deze voorheen via mijn webshop maar door tijd en ruimte gebrek ben ik met die verkoop gestopt. Dit zijn de restanten die nog over zijn en ik geef ze graag cadeau. OP=OP. Ik verkoop nog wel supplementen via mijn webshop.

Meer cadeautjes of edelstenen meenemen kan

Maximaal 100 gram edelstenen uit de schatkist krijg je van mij cadeau. Wil je meer dan 100 gram meenemen? Dan reken ik daarvoor 7 euro per 100 gram ongeacht de steensoort(en) inclusief een organza zakje. De beschrijvingen van edelstenen zijn te vinden in mijn kennisbank pagina: https://thamarconsult.nl/test/edelstenen-test/.

Behandelplan op maat

Terwijl jij iets uitzoekt, typ ik het behandelplan voor jou uit. Dit past op 2 A4. Ik heb daar ruim 5 minuten voor nodig. Je ontvangt vervolgens van mij een uitgebreid, specifiek behandelplan op maat met mijn gegeven tips en adviezen. Jouw behandelplan krijg je direct overzichtelijk mee op papier in een mapje. Zodra ik het heb geprint neem ik het met jou uiteraard door zodat het duidelijk is en jij nog eventuele vragen kan stellen. Veel algemene informatie over besproken onderwerpen kun je vervolgens eventueel thuis nalezen in mijn uitgebreide kennisbank: https://thamarconsult.nl/test/.

Betaling

De kosten van het consult betaal je na afloop van het consult via pin. De kosten van eventuele supplementen betaal je na afloop van het consult via pin of contant. Betalen met VISA of creditcard of in termijnen is niet mogelijk. De factuur ontvang je direct na afloop van het consult op papier en/of per mail. 


De kosten kun je mogelijk declareren bij jouw zorgverzekeraar, werkgever of bij de belastingdienst. Ik weet niet 100% zeker hoeveel je terug zal krijgen. Die vraag kun je het beste stellen aan de betreffende instantie. Zorgverzekeraars vergoeden in ieder geval geen supplementen. Meer informatie over mogelijkheden voor vergoeding kun je op deze pagina vinden, verder onderaan onder de noemer: "Mogelijkheden voor vergoeding".

De meeste mensen ervaren na 1, 2 of 3 consulten

 • Sterk verbeterde gezondheid
 • Meer energie en meer balans
 • Sterker immuunsysteem
 • Beter bestand tegen stress
 • Beter en dieper slapen
 • Verbeterde spijsvertering
 • Grotere mentale helderheid
 • Grotere emotionele stabiliteit
 • Vermindering van pijn en ongemakken
 • Meer eigen kracht
 • Minder onzekerheid en meer zelfvertrouwen

Dat is goed nieuws, super fijn en dat lees je ook veel terug in de reviews op deze pagina: https://thamarconsult.nl/ervaringen-holistisch-therapeut/.


Dat wil niet zeggen dat ik alles kan oplossen met 1 of 2 consulten. Geef en gun jezelf die tijd. Een herstel proces kent helaas geen wiskundige formule. Was het maar zo simpel. Er zijn veel factoren die hierop van invloed zijn. Soms zijn er helaas ook remmende factoren waar ik geen invloed op kan uitoefenen. Denk hierbij aan medicijn gebruik, een thuis en/of werk situatie, etc.. Wel kan ik eventueel testen welke remmende factoren er zijn om er bewust van te worden.  

Een volgend consult

Jij bent de belangrijkste stem in of en hoe vaak en frequent je wil terugkomen. Wel kan ik je hierin uiteraard adviseren. De meeste mensen komen na een eerste consult terug na 1 tot 3 maanden. Vanaf het 2e consult wordt de tussenliggende periodes meestal langer. We kunnen na afloop van een consult samen een nieuwe datum inplannen maar je kan ook besluiten om zelf later een nieuwe datum via deze pagina in te plannen. 


M.b.v. Kinesiologie spiertesten kom ik er telkens per consult wel achter welke thema's voor dat consult het belangrijkste zijn. Enerzijds herhalen we de nodige testen en metingen. We bepalen opnieuw wat jij nodig hebt voor verder herstel of voor onderhoud. Zo kan ik bijvoorbeeld testen of het nodig is om met dezelfde supplementen en/of middelen en/of gegeven adviezen door te gaan? Of de doseringen nog kloppen? Of je iets anders nodig hebt? Zo ja, wat? Etc.. Anderzijds kan het ook zijn dat we in een volgend consult andere thema's bespreken. Niet alle thema's die ik eerder heb genoemd komen nl. in elk consult ter sprake. Dat kan ook niet gezien de tijdsduur van het consult maar dat hoeft ook niet. Per consult bekijken, bespreken en testen we wat belangrijke thema's zijn  om te bespreken. Ook hierin vertrouw ik op jouw systeem, jouw kompas. 


Veel mensen komen 1 tot 3 keer per jaar terug voor een consult. Voor een APK of voor een specifieke hulpvraag. Ook als het goed gaat wil je dat graag zo houden.

Nabestellingen

Nabestellingen graag via mijn webshop: https://www.thamarconsult.shop.
Mocht je hierbij hulp nodig hebben? Stuur mij dan gerust een bericht via WhatsApp.

Nazorg

Voor korte vragen ben ik goed, snel en het beste bereikbaar via WhatsApp.

Stuur je mij een tekst of spraakbericht via WhatsApp dan reageer meestal binnen 24 uur.

Mailen kan ook maar ik reageer meestal kort en niet zo snel. Bellen kan ook maar ik bel het liefst op een afgesproken tijd in de middaguren. Bel je mij zonder afgesproken tijd, weet dan dat ik de telefoon meestal alleen kan opnemen in de middaguren na 14:00 uur. Ik bereken geen kosten voor contact momenten buiten consult tijd. Ik wil nl. niet dat het stellen van vragen een drempel vormt. 

Wil je mij graag telefonisch spreken?

Dan plan ik daarvoor graag met jou een korte telefonische afspraak doordeweeks in de middag na 14:00 uur. De voor mij makkelijkste en snelste manier om een datum en tijd hiervoor met elkaar af te stemmen is via WhatsApp. Stuur mij s.v.p. eerst een WhatsApp of als je dat niet hebt een email bericht. Dan zal ik daarop z.s.m. reageren.


Alvast bedankt voor jouw geduld en vertrouwen en graag tot ziens! 

Vriendelijke groet, 

Thamar Blok

06-24471863

Mogelijkheden voor vergoeding: 

Heb je een aanvullende zorgverzekering voor alternatieve geneeswijze?

Thamar is erkend therapeut, aangesloten bij: CAT, kwaliteitstherapeuten, RBCZ en GAT Tuchtrecht. Thamar staat vermeld in de zorggids als erkend therapeut. De therapie valt onder alternatieve geneeswijze. De praktijk voldoet aan de gestelde CPION/Plato eisen. Diagnose en behandeling van ziekte verlopen altijd via uw arts. Aanvullend  helpt Thamar Blok met het verminderen van klachten en de aanpak van klachten en het stimuleren van gezondheid. Alle informatie op deze website geeft een indruk waar Thamar Blok bij zou kunnen dragen tot een optimalere gezondheid. Behandelingen bij Thamar Consult vallen onder alternatieve zorg. Vergoeding is mogelijk vanuit een aanvullende verzekering. Afhankelijk van jouw  zorgverzekeraar krijg je een deel of de volledige kosten van een behandeling vergoed. De gemaakte kosten kun je declareren bij je zorgverzekering. Thamar Consult stuurt geen rechtstreekse factuur naar jouw zorgverzekering. Controleer daarom goed wat de voorwaarden voor vergoeding in jouw verzekeringspakket zijn. Informatie over deze vergoedingen vind je terug op je polis of op de website van CATcomplementair. Ik val als CAT-therapeut onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl

 

Als CAT vergoedbaar therapeut schrijf ik de volgende prestatiecode op de factuur voor de zorgverzekeraars welke behandelingen vergoeden vanuit het aanvullende pakket:


Lichaamsgerichte psychotherapie 24513

Lichaamsgerichte psychotherapie is een overkoepelend begrip voor verschillende behandelingsvormen die als uitgangspunt hebben dat het menselijk lichaam, gedachten, emoties en gevoelens samenhangen en dat er door deze samenhang wegen bestaan om het welbevinden van de mens te verbeteren. 


Verder belangrijk:

 • Het voordeel is dat het wettelijke, verplichte eigen risico geldt niet voor vergoedingen vanuit de aanvullende zorgverzekering. 
 • Het blijft jouw eigen verantwoordelijkheid om uit te zoeken hoe het zit bij jouw verzekering.
 • Wil je zekerheid dan is het verstandig om jouw polis of zorgverzekeraar te raadplegen. 
 • Een verwijzing van de huisarts voor een bezoek aan mijn praktijk is niet nodig.

Heb je geen aanvullende zorgverzekering? Elk nadeel heeft zijn voordeel: 

Veel mensen vinden het afsluiten van een aanvullende verzekering een geruststellend idee. Het is een soort spaarpot. Als je iets nodig hebt, dan heb je het al betaald. De maandelijkse premie voor alternatieve zorg (natuurgeneeskunde) en psychotherapie ligt tussen de € 12 tot € 40 per maand. Per zorgverzekeraar worden verschillende pakketten aangeboden. Als je goed gaat rekenen dan kom je er waarschijnlijk achter dat je over de afgelopen jaren per saldo meer hebt betaald dan wanneer hiervoor niet aanvullend verzekerd zou zijn. Iemand moet deze kosten tenslotte betalen. Jij zelf dus. Kortom: per saldo maakt het dus niet zo veel uit of je hiervoor wel of niet aanvullend bent verzekerd. 

vergoeding door werkgever

Ben je in loondienst? 

Dan kun je jouw werkgever eventueel vragen om het begeleidingstraject (gedeeltelijk) te vergoeden. Werkgevers zijn vaak bereid te investeren in het voorkomen van ziekte van hun werknemers om het ziekteverzuim te bekorten.

vergoeding

Heb je een uitkering?

Dan kun je met jouw persoonlijk begeleider van de sociale dienst spreken of je voor een vergoeding in aanmerking komt.

zorgkosten aftrekbaar

Belastingdienst

Sommige zorgkosten zijn aftrekbaar.

Heb je een eigen bedrijf?

Dan kun je de kosten onder beroeps- of bedrijfskosten als persoonlijkheidsontwikkeling fiscaal aftrekken mits de problemen of klachten werkgerelateerd zijn.