arrow_drop_up arrow_drop_down

De kosten

Alle afspraken in de praktijk duren maximaal 75 minuten.

De kosten voor nieuwe cliënten zijn € 150,-. De kosten voor eerder doorgemeten cliënten zijn € 100,-.


De kosten voor een telefonisch consult zijn € 25,- per 15 minuten.

Meer informatie over het telefonisch consult kun je vinden op de desbetreffende pagina (zie menu).

Inhoud van afspraken in de praktijk  

intake formulier

Even met elkaar in gesprek

Ben je nooit eerder doorgemeten door mij of is het langer dan 1 jaar geleden? Dan starten we met het door ingevulde intake formulier

Als je eerder door mij bent doorgemeten en het is niet langer dan 1 jaar geleden dan hebben we uiteraard ook even een kort gesprekje met elkaar over hoe het gaat en hoe het de afgelopen periode is gegaan en wat voor deze afspraak het meest belangrijk is, etc..

Holistische Vitaliteitsscan

Holistische Vitaliteitsscan

Ik meet jou op verschillende manieren door met verschillende systemen (zie pagina Holistische Vitaliteitsscan) zodat ik een breed beeld krijg over jouw fysieke, emotionele, mentale en energetische toestand.


Ik gebruik diverse meetapparaten (samen genoemd: de Holistische Vitaliteitsscan) als hulpmiddel, maar dat is qua tijd een klein onderdeel van de totale consult tijd. In de resterende tijd besteed ik aandacht aan het grondig analyseren van dieper liggende oorzaken, praktische antwoorden op vragen, het leggen van dwarsverbanden vanuit het holistische geheel, het testen van prioriteiten, etc.. Ik reserveer daarom voor elke afspraak dezelfde tijd in mijn agenda.
stemanalyse

Terugkoppeling scanresultaten

De scan resultaten staan op mijn beeldschermen. Wat ik zie koppel ik mondeling direct aan jou terug. Dit gesprek mag je wat mij betreft opnemen op jouw telefoon als dat voor jou prettig is. Ik kan nl. technisch gezien niet alle scanresultaten uitprinten of naar jou mailen.

kinesiologie

Prioriteiten testen

Met behulp van Kinesiologie en spiertesten  ga ik vervolgens testen wat de eerste prioriteit is voor jouw systeem (fysiek, emotioneel, mentaal of energetisch). Naar aanleiding daarvan kan ik testen wat jij nodig hebt voor die prioriteit  in de brede zin van het woord. En zo test ik dat ook uit voor de volgende prioriteiten tot waar nodig is voor de komende weken of maanden.


Antwoorden kunnen gaan over:  

Aanvullingen tekorten met voeding (wat, hoe, wanneer, hoeveel) en/of supplementen (welk merk, welke dosering, hoeveel weken of maanden), meer/minder eten/drinken van bepaalde producten (als dit zo is ga ik uitgebreid overgevoeligheden testen), doorverwijzing naar een bepaalde specialist of therapievorm, edelstenen, aromatherapie, affirmaties, frequentie therapie, vergeving, loslaten, ontspanning (welke vorm en hoeveel), beweging (welke vorm,  hoe vaak en hoe lang), leefstijl, slapen (wat je nodig hebt om dieper te slapen of beter in of door te slapen), etc..

Behandelplan op maat

Behandelplan op maat

Alle gegeven praktische tips en adviezen inclusief schema voor eventuele supplementen typ ik in het consult voor jou uit. Dit behandelplan (op maat, praktisch en concreet) voor de komende maand(en) krijg je direct mee naar huis.
Afspraak maken

Volgende afspraak

Voor de meeste clienten is het fijn om na een aantal maanden terug te komen. Nieuwe clienten zie ik gemiddeld 3 keer binnen 12 maanden. De meeste van deze clienten zie ik daarna eens in de zoveel tijd terug. Daar kunnen maanden maar ook jaren tussen zitten. 

Mogelijkheden voor vergoeding

vergoeding door zorgverzekering

Zorgverzekeringen

Als therapeut voldoe ik aan de PLATO-norm en de laatste CPION-eisen.


Ik ben aangesloten bij de: 

RBCZ (overkoepelende organisatie die beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen (artsen en therapeuten op Hbo-niveau) certificeert en registreert); en

CAT (Complementair Aanvullende Therapeuten). Erkend als level 5 CAT-therapeut.

Ik val als CAT-therapeut onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl/. Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode/

 

Als CAT-level 5 therapeut mag ik de volgende prestatiecodes gebruiken op de factuur voor de zorgverzekeraars welke behandelingen vergoeden vanuit het aanvullende pakket:


Lichaamsgerichte psychotherapie 24513

Lichaamsgerichte psychotherapie is een overkoepelend begrip voor verschillende behandelingsvormen die als uitgangspunt hebben dat het menselijk lichaam, gedachten, emoties en gevoelens samenhangen en dat er door deze samenhang wegen bestaan om het welbevinden van de mens te verbeteren. 

Vergoeding door:
CZ: CZ, OHRA, CZdirect, Nationale Nederlanden Zorg;

ACHMEA/ZK: Zilveren Kruis, Avéro Achmea, FBTO, OZF;

Menzis: Menzis, PMA, Anderzorg, de drie Zorgkantoren Groningen Twente en Arnhem, Menzis Zorgaanbod (MEZ);
ONVZ: PNO zorg, VvAa, ONVZ zorgverzekering;
Friesland: De Friesland Zorgverzekeraar;
VGZ: Coöperatie VGZ, Bewuzt, IZ, IZA, Zekur, UMC, United Consumers, Univé, Caresq, Besure, National Academic, Promovendum, Iptiq.

Kinesiologie 24002

De kinesiologie baseert zich op onderzoek naar de biomechanica, de anatomie en de fysiologie om de motoriek van het menselijk lichaam te evalueren: hoe het lichaam beweegt, functioneert en presteert, en om bij mensen bij wie beweging, functionering en prestatie haperen deze zo veel mogelijk te herstellen.

Vergoeding door:
CZ: CZ, OHRA, CZdirect, Nationale Nederlanden Zorg;

Menzis: Menzis, PMA, Anderzorg, de drie Zorgkantoren Groningen Twente en Arnhem, Menzis Zorgaanbod (MEZ);
ONVZ: PNO zorg, VvAa, ONVZ zorgverzekering;
Friesland: De Friesland Zorgverzekeraar;
VGZ: Coöperatie VGZ, Bewuzt, IZ, IZA, Zekur, UMC, United Consumers, Univé, Caresq, Besure, National Academic, Promovendum, Iptiq.


Overige natuurgeneeskunde 24005

De behandelvorm en prestatiecode ”Overige natuurgeneeskunde” is van toepassing als de therapeut eclectisch en holistisch werkt volgens de richtlijnen van het CAT-competentieprofiel. Het is een verzamelnaam voor natuurgeneeskundige behandelingen die niet onder de overige benoemde behandelvormen vallen. Veel natuurgeneeskundige behandelvormen zijn benoemd en hebben hun eigen prestatie code.

Vergoeding door:

ACHMEA/ZK: Zilveren Kruis, Avéro Achmea, FBTO, OZF;

Menzis: Menzis, PMA, Anderzorg, de drie Zorgkantoren Groningen Twente en Arnhem, Menzis Zorgaanbod (MEZ);
ONVZ: PNO zorg, VvAa, ONVZ zorgverzekering;
Friesland: De Friesland Zorgverzekeraar;
VGZ: Coöperatie VGZ, Bewuzt, IZ, IZA, Zekur, UMC, United Consumers, Univé, Caresq, Besure, National Academic, Promovendum, Iptiq.

Stad Holland: Alleen vanaf zeer uitgebreid pakket en vanaf 2020 niet meer.

De verantwoordelijkheid voor het vigerende vergoedingsregime berust bij de betreffende zorgverzekeraar welke bepaald of tot vergoeding wordt overgegaan. Thamar Consult heeft daar geen invloed op. Aan bovenstaande overzichten kunnen daarom geen rechten worden ontleend.


Voor informatie over dekking van zorgverzekeraars verwijzen wij je door naar: https://catcomplementair.nl/vergoeding-zorgverzekeraars/


Bij sommige zorgverzekeraars is het mogelijk om een losse aanvullende verzekering af te sluiten, zonder een basisverzekering. Je hebt dan bijvoorbeeld een basisverzekering bij verzekeraar A en een aanvullende verzekering bij verzekeraar B. https://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2019/aanvullende-zorgverzekering-los-afsluiten-in-2019


Heb je geen aanvullende verzekering voor natuurgeneeskunde en/of psychotherapie?

Elk nadeel heeft zijn voordeel: Veel mensen vinden het afsluiten van een aanvullende verzekering een geruststellend idee. Het is een soort spaarpot. Als je iets nodig hebt, dan heb je het al betaald. De maandelijkse premie voor alternatieve zorg (natuurgeneeskunde) en psychotherapie ligt tussen de € 12 tot € 40 per maand. Per zorgverzekeraar worden verschillende pakketten aangeboden. Als je goed gaat rekenen dan kom je er waarschijnlijk achter dat je over de afgelopen jaren per saldo meer hebt betaald dan wanneer hiervoor niet aanvullend verzekerd zou zijn. Iemand moet deze kosten tenslotte betalen. Jijzelf dus. Kortom: per saldo maakt het dus niet zo veel uit of je hiervoor wel of niet aanvullend bent verzekerd.


Verder belangrijk:

Het voordeel is dat het wettelijke, verplichte eigen risico geldt niet voor vergoedingen vanuit de aanvullende zorgverzekering. Het blijft jouw eigen verantwoordelijkheid om uit te zoeken hoe het zit bij jouw verzekering. Wil je zekerheid dan is het verstandig om jouw polis of zorgverzekeraar te raadplegen.

Een verwijzing van de huisarts voor een bezoek aan mijn praktijk is niet nodig.

vergoeding door werkgever

Werkgever

Ben je in loondienst? Dan kun je jouw werkgever eventueel vragen om het begeleidingstraject (gedeeltelijk) te vergoeden. Werkgevers zijn vaak bereid te investeren in het voorkomen van ziekte van hun werknemers om het ziekteverzuim te bekorten.

vergoeding

Sociale dienst

Heb je een uitkering? Dan kun je met jouw persoonlijk begeleider van de sociale dienst spreken of je voor een vergoeding in aanmerking komt.

zorgkosten aftrekbaar

Belastingdienst

Sommige zorgkosten zijn aftrekbaar, zie link voor meer informatie:

https://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2019/aftrekbare-zorgkosten-in-2019-omlaag

Persoonlijkheidsontwikkeling fiscaal aftrekbaar

Eigen bedrijf

Ben je zelfstandig ondernemer? of heb je een eigen bedrijf? Dan kun je de kosten onder beroeps- of bedrijfskosten als persoonlijkheidsontwikkeling fiscaal aftrekken mits de problemen of klachten werkgerelateerd zijn.
Vergoeding door gemeente Delft

Gemeente Delft pakketten voor inwoners met een laag inkomen

De gemeente Delft biedt een collectieve zorgverzekering aan voor haar inwoners met een laag inkomen. Deze dekking is uitgebreid met extra vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen waaronder natuurgeneeskunde. Zie: https://www.gezondverzekerd.nl/gemeente/delft/#!/pakketten