arrow_drop_up arrow_drop_down

Kosten

Kosten voor afspraken incl. advies en behandelplan op maat

  • Allereerste afspraak: max. 1,25 uur: € 125,-
  • Vervolg afspraken: max. 1 uur: € 100,-

Natuurlijke Ondersteunende middelen (optioneel)

Denk hierbij aan: 
Hoogwaardige natuurlijke geregistreerde (orthomoleculaire) supplementen;

Celzouten (mineralen in zuigtabletvorm);
Een energetische remedie mix, op maat samengesteld;
Edelstenen en overige (zie www.thamarconsult.shop).
Zorgverzekeraars vergoeden deze middelen niet.

Unieke service

Is het niet meer nodig om met celzouten of supplementen door te gaan die je bij mij hebt gekocht terwijl je nog een restant over hebt? Dan kun je zowel nieuwe als aangebroken potjes (met uitzondering van aangebroken potjes visolie capsules en B12 zuigtabletten) in een consult aan mij teruggeven. De restwaarde verreken ik. De aangebroken potjes kan en mag ik uiteraard niet meer verkopen maar ik kan studenten hier wel blij mee maken door ze aan hun gratis weg te geven. Weggooien is zonde.

Het gebruik van voedingssupplementen is een advies en geschiedt op eigen risico

Gebruikt u medicijnen en twijfelt u of deze te combineren zijn met het gebruik van een bepaald voedingssupplement vanuit Thamar Consult, raadpleeg dan altijd eerst uw eigen arts of specialist!


Thamar Consult houdt zich niet aansprakelijk voor de gevolgen die het combineren van medicijnen en voedingssupplementen op de gezondheid zou kunnen hebben. Bij inname van onze voedingssupplementen dient u zich te allen tijde te houden aan de voorschriften op de verpakking. U dient de aanbevolen dosering niet te overschrijden. Bij het langdurig combineren van verschillende voedingssupplementen dient u rekening te houden met de veilige bovengrens van de afzonderlijke vitaminen en mineralen in deze supplementen. Informatie over de veilige bovengrens, die is vastgesteld door de Gezondheidsraad, vindt u terug op de informatiepagina van de betreffende vitaminen of mineralen onder de tabbladen 'Vitaminen' en 'Mineralen'. 


Thamar Blok houdt zich niet aansprakelijk voor de gevolgen van oneigenlijk of overmatig gebruik van voedingssupplementen.


Buiten bereik van kinderen houden!


Voedingssupplementen zijn geen vervanging van gevarieerde voeding.

Betaling na afloop in de praktijk

De totale kosten worden na afloop van het consult in de praktijk afgerekend d.m.v. pin, contant of tikkie. Betaling met VISA of creditcard is niet mogelijk. De betaalde factuur krijg je direct geprint mee welke je mogelijk bij jouw zorgverzekeraar kan indienen.

Mogelijkheden voor Vergoeding

Zorgverzekeringen

Als therapeut voldoe ik aan de PLATO-norm en de laatste CPION-eisen.


Ik ben aangesloten bij de: 

RBCZ (overkoepelende organisatie die beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen (artsen en therapeuten op Hbo-niveau) certificeert en registreert); en

CAT (Complementair Aanvullende Therapeuten). Erkend als level 5 CAT-therapeut.

Ik val als CAT-therapeut onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl/

LVNG (tot 1-1-2020)

 

Als CAT-level 5 therapeut mag ik de volgende prestatiecodes gebruiken op de factuur voor de zorgverzekeraars welke behandelingen vergoeden vanuit het aanvullende pakket:

Lichaamsgerichte psychotherapie 24513

Lichaamsgerichte psychotherapie is een overkoepelend begrip voor verschillende behandelingsvormen die als uitgangspunt hebben dat het menselijk lichaam, gedachten, emoties en gevoelens samenhangen en dat er door deze samenhang wegen bestaan om het welbevinden van de mens te verbeteren. 


Vergoeding door:
CZ: CZ, OHRA, CZdirect, Nationale Nederlanden Zorg;

ACHMEA/ZK: Zilveren Kruis, Avéro Achmea, FBTO, OZF;

Menzis: Menzis, PMA, Anderzorg, de drie Zorgkantoren Groningen Twente en Arnhem, Menzis Zorgaanbod (MEZ);
ONVZ: PNO zorg, VvAa, ONVZ zorgverzekering;
Friesland: De Friesland Zorgverzekeraar;
VGZ: Coöperatie VGZ, Bewuzt, IZ, IZA, Zekur, UMC, United Consumers, Univé, Caresq, Besure, National Academic, Promovendum, Iptiq.

Kinesiologie 24002

De kinesiologie baseert zich op onderzoek naar de biomechanica, de anatomie en de fysiologie om de motoriek van het menselijk lichaam te evalueren: hoe het lichaam beweegt, functioneert en presteert, en om bij mensen bij wie beweging, functionering en prestatie haperen deze zo veel mogelijk te herstellen.


Vergoeding door:
CZ: CZ, OHRA, CZdirect, Nationale Nederlanden Zorg;

Menzis: Menzis, PMA, Anderzorg, de drie Zorgkantoren Groningen Twente en Arnhem, Menzis Zorgaanbod (MEZ);
ONVZ: PNO zorg, VvAa, ONVZ zorgverzekering;
Friesland: De Friesland Zorgverzekeraar;
VGZ: Coöperatie VGZ, Bewuzt, IZ, IZA, Zekur, UMC, United Consumers, Univé, Caresq, Besure, National Academic, Promovendum, Iptiq.

Overige natuurgeneeskunde 24005

De behandelvorm en prestatiecode ”Overige natuurgeneeskunde” is van toepassing als de therapeut eclectisch en holistisch werkt volgens de richtlijnen van het CAT-competentieprofiel. Het is een verzamelnaam voor natuurgeneeskundige behandelingen die niet onder de overige benoemde behandelvormen vallen. Veel natuurgeneeskundige behandelvormen zijn benoemd en hebben hun eigen prestatie code.


Vergoeding door:

ACHMEA/ZK: Zilveren Kruis, Avéro Achmea, FBTO, OZF;

Menzis: Menzis, PMA, Anderzorg, de drie Zorgkantoren Groningen Twente en Arnhem, Menzis Zorgaanbod (MEZ);
ONVZ: PNO zorg, VvAa, ONVZ zorgverzekering;
Friesland: De Friesland Zorgverzekeraar;
VGZ: Coöperatie VGZ, Bewuzt, IZ, IZA, Zekur, UMC, United Consumers, Univé, Caresq, Besure, National Academic, Promovendum, Iptiq.

Stad Holland: Alleen vanaf zeer uitgebreid pakket en vanaf 2020 niet meer.

Voor informatie over dekking van zorgverzekeraars verwijzen wij je door naar: https://catcomplementair.nl/vergoeding-zorgverzekeraars/


Bij sommige zorgverzekeraars is het mogelijk om een losse aanvullende verzekering af te sluiten, zonder een basisverzekering. Je hebt dan bijvoorbeeld een basisverzekering bij verzekeraar A en een aanvullende verzekering bij verzekeraar B. https://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2019/aanvullende-zorgverzekering-los-afsluiten-in-2019


Heb je geen aanvullende verzekering voor natuurgeneeskunde en/of psychotherapie?

Elk nadeel heeft zijn voordeel: Veel mensen vinden het afsluiten van een aanvullende verzekering een geruststellend idee. Het is een soort spaarpot. Als je iets nodig hebt, dan heb je het al betaald. De maandelijkse premie voor alternatieve zorg (natuurgeneeskunde) en psychotherapie ligt tussen de € 12 tot € 40 per maand. Per zorgverzekeraar worden verschillende pakketten aangeboden. Als je goed gaat rekenen dan kom je er waarschijnlijk achter dat je over de afgelopen jaren per saldo meer hebt betaald dan wanneer hiervoor niet aanvullend verzekerd zou zijn. Iemand moet deze kosten tenslotte betalen. Jijzelf dus. Kortom: per saldo maakt het dus niet zo veel uit of je hiervoor wel of niet aanvullend bent verzekerd.


Verder belangrijk:

Het voordeel is dat het wettelijke, verplichte eigen risico geldt niet voor vergoedingen vanuit de aanvullende zorgverzekering. Het blijft jouw eigen verantwoordelijkheid om uit te zoeken hoe het zit bij jouw verzekering. Wil je zekerheid dan is het verstandig om jouw polis of zorgverzekeraar te raadplegen.

Een verwijzing van de huisarts voor een bezoek aan mijn praktijk is niet nodig.

Werkgever

Ben je in loondienst? Dan kun je jouw werkgever eventueel vragen om het begeleidingstraject (gedeeltelijk) te vergoeden. Werkgevers zijn vaak bereid te investeren in het voorkomen van ziekte van hun werknemers om het ziekteverzuim te bekorten.

Sociale dienst

Heb je een uitkering? Dan kun je met jouw persoonlijk begeleider van de sociale dienst spreken of je voor een vergoeding in aanmerking komt.

Belastingdienst

Sommige zorgkosten zijn aftrekbaar, zie link voor meer informatie:

https://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2019/aftrekbare-zorgkosten-in-2019-omlaag

Eigen bedrijf

Ben je zelfstandig ondernemer? of heb je een eigen bedrijf? Dan kun je de kosten onder beroeps- of bedrijfskosten als persoonlijkheidsontwikkeling fiscaal aftrekken mits de problemen of klachten werkgerelateerd zijn.

Gemeente Delft pakketten voor inwoners met een laag inkomen

De gemeente Delft biedt een collectieve zorgverzekering aan voor haar inwoners met een laag inkomen. Deze dekking is uitgebreid met extra vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen waaronder natuurgeneeskunde. Zie: https://www.gezondverzekerd.nl/gemeente/delft/#!/pakketten

Wil je client ervaringen lezen?

Wil je online een afspraak maken?