Over Thamar Blok

Hieronder ga ik mezelf aan jou voorstellen, zodat je een completer beeld krijgt van wie ik ben.

Om te beginnen: Ik ben mijn praktijk begonnen in 2007 in Berkel en Rodenrijs en sinds 2013 werk ik in mijn huidige bedrijfsruimte Delft. Ik woon niet boven mijn bedrijfsruimte maar wel dichtbij en in Delft.


Erkenning:

Ik ben als Natuurgeneeskundig Therapeut (Specialisatie: Kinesiologie) lid van de Beroepsverenigingen genaamd LVNG en RBCZ en in het bezit van een CPION Diploma. Dit maakt dat jij jouw nota kan indienen bij jouw ziektekostenverzekering mits je aanvullend bent verzekerd. Je krijgt dan een gedeelte van de kosten terug.


Scholing:

* De 6 jarige opleiding voor Orthomoleculaire en Energetische Geneeswijzen & Bewustwording,

erkend volgens de nieuwste PLATO eisen.

inclusief:

- Medische Basis Kennis (anatomie, fysiologie, pathologie), erkend en op HBO niveau;

- Psychologie en Psycho Pathologie, erkend en op HBO niveau;

- EHBO, gecertificeerd oranje kruis.

Overige scholing (opleidingen, cursussen, trainingen, bij- en nascholingen, workshops) binnen mijn vakgebied:

- NEI-Therapie/Kinesiologie;

- INTEGRA;

- Emotionele Therapieën;

- Allergieën testen en behandelen;

- Alles over Vitaminen en Mineralen;

- Energetische remedies (waaronder Bach Bloesem remedies);

- Medische Diagnose stelling;

- Medische Intuïtie;

- Mind & Body Detox;

- Werken met edelstenen;

- Jassentechniek;

- Werken met Bioresonantie systemen;

- Voedingstherapie, Voeding & Spijsvertering;

- Angsten, depressie en burnout anders bekeken;

- Chakra's en Meridianen;

- Aroma therapie;

- Therapeutisch tekenen (het analyseren van kindertekeningen);

- Celzouten therapie;

- The Art of Living (ademhalings technieken);

- MIR Methode;

- NPA (Het niet persoonlijke bewustzijnsproces);

- The Journey Therapie (de helende reis);

- Verdieping in het Enneagram (les gehad van Eli Jaxon-Bear);

- Ayurveda.


Tijdens deze opleidingen ben ik ontzettend gegroeid in mijn ontwikkeling en heb ik veel bijzondere ervaringen opgedaan.

Het is mij steeds duidelijker geworden dat lichaam en geest verbonden zijn met elkaar en dat deze geneeswijzen heel veel mensen kunnen helpen. Deze kennis pas ik dan ook graag toe in mijn praktijk.


Inmiddels heb ik veel ervaring met het behandelen van zeer uiteenlopende klachten. Mijn methodes zijn revolutionair om inzicht te krijgen in iemands gezondheid en om de oorzaak van klachten op te sporen waarna met de inzet van de juiste behandelingen en therapie en natuurlijke middelen de gezondheid zal verbeteren.


Inhuur door Bedrijven:

Ik word steeds vaker door bedrijven en werkgevers benaderd met de vraag of ik werknemers (preventief) wil screenen. Het voorkomen van ziekteverzuim kan immers veel kosten besparen. Waar nodig bied ik ondersteuning en geef ik tips en adviezen in de brede zin van het woord. Zieke werknemers kosten immers veel geld. Ik ben erg blij met deze ontwikkeling en vooral ook tevreden over de feedback.


Van september 2010 t/m mei 2014 heb ik met heel veel plezier en enthousiasme 2 dagen per week gewerkt voor Unlimited People/ voorheen genaamd: Burn Out Poli in Voorburg. Een geweldig bedrijf en een hele fijne samenwerking waar krachten worden gebundeld. Vanwege de toegenomen drukte in mijn praktijk in Delft heb ik destijds besloten om te stoppen in Voorburg met wel een beetje pijn in mijn hart. We werken gelukkig nog steeds samen.


Eerdere opleidingen en werk ervaring:

Na mijn opleidingen: Secretaresse, Management Assistent en Office Manager heb ik HBO Personeelsmanagement gestudeerd. Ook een mooi vak maar mijn hart ligt toch bij het werk wat ik nu doe.


Voordat ik met mijn praktijk begon heb ik ruim 15 jaar in het bedrijfsleven gewerkt bij een paar grote kantoren.

• Advocaten en notaris kantoor “Houthoff Buruma” in Den Haag en Rotterdam, afdeling personeelszaken (10 jaar gewerkt);

• Octrooibureau “Vereenigde” in Den Haag, afdeling personeelszaken (2 jaar gewerkt);

• Notariskantoor “Westvest Notarissen” in Delft, administratie (4 jaar gewerkt);

• Gemeente “Pijnacker-Nootdorp” in Pijnacker, afdeling personeelszaken (1 jaar gewerkt).

Ik werkte veelal met plezier en was zelden ziek.

Tot dat ene moment; volgens mij was het in 2004. Ik begon ineens, uit het niets, last te krijgen van allerlei vage klachten. Naarmate de tijd verstreek, werd het erger en erger. Op een bepaald moment kon ik mijn pols en onderarm bijna niet meer gebruiken. Gebruik van computer was heel pijnlijk. Werken ging dus niet meer.

Langzamerhand kreeg ik het gevoel dat ik anderen tot last begon te worden. Dat was geen fijn gevoel. Wat doe je dan in zo’n situatie? Inderdaad, je zoekt hulp. Dat heb ik dus ook gedaan…maar…


Reguliere middelen en behandelingen hielpen niet, en de oorzaak bleef net zo vaag. Ik bleef een poosje in dat circuit ‘rond dolen’. Werd van het kastje naar de muur gestuurd. Uiteindelijk kreeg ik te horen dat ik er maar mee moest leren leven en dus langdurig aan de polsbrace moest…


Kortom, ik weet dus uit eigen ervaring wat het betekent, wat het met je doet, om van het kastje naar de muur te worden gestuurd, terwijl je klachten en je pijnen reëel en echt zijn.


Zonder maar ook echt enigszins te worden geholpen. Zonder dat er een oplossing komt OF zelfs maar enige verlichting van je klachten! Ik was redelijk eigengereid en ben dat nog steeds. Nam daar dus geen genoegen mee. Ik zocht verder…


Uiteindelijk ben ik bij een Natuurgeneeskundig energetisch therapeut terecht gekomen. Zijn metingen en de uitleg daarvan waren duidelijk en zijn logica kon ik volgen. En…wat ik niet kon vermoeden gebeurde gewoon: binnen 2 maanden was ik van mijn klachten af! Wat een bevrijding kan ik jou wel vertellen! Het voelde zo heerlijk om vrij te zijn van klachten. Ik kon weer gaan genieten.


Waarom vertel ik dit nu allemaal?

Omdat deze ervaring levensbepalend voor mij is geweest. Het leerde mij een hele belangrijke levensles:

Ik ben meer dan alleen mijn fysieke lichaam!

Ik heb toen geleerd dat mijn lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
Dat mijn fysieke, mentale, emotionele en spirituele processen met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden. Iedereen moet dit toch weten dacht ik toen!

Deze man, de natuurgeneeskundige energetisch therapeut die mij geholpen heeft, vertrok kort daarna naar het buitenland en ik dacht: “wat hij kan, wil ik ook kunnen”. Ik wil mensen die in een vergelijkbare situatie zitten of dreigen te gaan zitten, helpen hun vaak vage en onverklaarbare klachten te verklaren en te verhelpen door op zoek te gaan naar de oorzaken ervan.

En zo begon mijn 8 jarige traject van heel veel studeren en heel veel investeren om te komen waar ik nu ben.


Ik ben specialist geworden op het gebied van testen met 3 apparaten en uiteraard de handmatige manier van testen: Kinesiologie (ook wel spiertesten genoemd).
Mijn unieke werkwijze heb ik genoemd: De Vitaliteitsscan. Met de Vitaliteitsscan meet ik de diverse processen in jouw systeem. We nemen ze daarna samen door waarbij ik dwarsverbanden leg. Met Kinesiologie doe ik een cross-check om de metingen aan een extra controle te onderwerpen. Ook test ik welke vervolgstappen jou het beste zouden kunnen helpen.


Mensen lopen vaak al jarenlang rond met (vage) klachten en soms ben ik de zoveelste therapeut of hupverlener waarbij ze aankloppen voor hulp omdat doorlopen met de klachten geen optie is of te veel belemmert.


Ik ben in mijn praktijk, in mijn contact met jou, volledig, respectvol, concreet en praktisch. Ik luister naar jouw hulpvraag en ga jou vervolgens doormeten en testen. Ik leg daarna de nodige dwarsverbanden en neem je daarbij bij de hand zodat jij jouw eigen lichaam en systeem beter leert kennen en begrijpen.


Ik help jou om de hobbels in jouw fysieke, mentale, emotionele en zo nodig zelfs spirituele processen te identificeren en te verhelpen.


Deze hobbels of klachten ontstaan door tekorten of verstoringen in jouw systeem in een bepaalde situatie. Ik bekijk de samenhang en dwarsverbanden en samen komen we tot een plan van aanpak op maat.


De mensen die ik heb geholpen ervaren:

• Verbeterde gezondheid

• Diepere slaap

• Meer energie

• Verbeterde spijsvertering

• Grotere mentale helderheid

• Grotere emotionele stabiliteit

• Beter bestand zijn tegen stress

• Vermindering van pijn en ongemakken en nog veel meer

• Dus: Meer kwaliteit van leven


Ik herken bij cliënten een onderlinge samenhang van fysieke, emotionele, mentale en spirituele processen.

Als therapeut bekijk en behandel ik dus de totale mens in plaats van uitsluitend de ziekte. Ik ga ervan uit dat ziekte veroorzaakt wordt door een tekort of verstoring bij de cliënt in een bepaalde situatie.

Het leven is een leerschool, voor ons allemaal. We hebben wensen en doelen en ook nog eens het dagelijks leven en de maatschappij welke aan ons trekt. Tijdens deze leerweg, ons leven, komen we hobbels tegen.


Met hart en ziel help ik mensen met:

* Het helder krijgen en oplossen van de hobbel, het probleem;

* De balans terugvinden in je leven;

* Het accepteren van datgene wat je niet kunt veranderen;

* Het loslaten van datgene wat je niet meer nodig hebt;

* Vergeving van mensen of situaties;

* Actie ondernemen als dat nodig is;

* Levensvragen;

* Persoonlijke problemen;

* Lichamelijk ongemak;

* Het geven van inzichten die verhelderend werken om van daaruit volgende stappen te kunnen zetten;

* Vooral je hart te volgen;


Prive situatie: 
Ik woon samen met Francis Kransen van www.soulrelease.nl (mijn vriend) We hebben een samengesteld gezin want we zijn beide jaren geleden gescheiden. Ik heb een dochter van 13 jaar en mijn vriend heeft 2 iets oudere puber dochters. Kortom, gelukkig, gezellig en druk.


Warme groet,


Thamar Blok

Natuurgeneeskundig Energetisch Therapeut

Ultieme doel: Een bloeiend leven door optimaal welzijn

We helpen mensen graag om weer tot bloei te komen en niet alleen maar te overleven. We stimuleren onze cliënten om hun echte potentieel te ontdekken en van daaruit nieuwe perspectieven in het leven te zien. Met de inzet van eclectische ofwel holistische energetische natuurgeneeskunde zoeken we naar de onderliggende oorzaken van disbalans in het totale systeem. We helpen ook met het opnieuw in balans brengen ervan. Door ondersteuning op maat helpen we onze klanten effectief om weer controle te krijgen over hun eigen lichaam en leven. Dat doen we door te luisteren, testen en behandelen met al onze kennis, ervaring en betrokkenheid. In onze aanpak identificeren en benoemen we fysieke, mentale, emotionele en energetische verstoringen die de client verhinderen om optimaal vitaal te zijn.

Filosofie:

  • Alles in het leven is energie
  • De cliënt is altijd de centrale focus in het helingsproces
  • De grootste kracht om te helen huist in elk individu zelf
  • Elk individu is in zijn totaliteit een uniek fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch levend wezen
  • Verstoorde dwarsverbanden tussen fysieke, mentale, emotionele en energetische delen van de mens zorgt voor disbalans
  • Door het vinden en helen van dieperliggende oorzaken van disbalans in het totaalsysteem kan een mens duurzaam helen
  • Inzicht in de dwarsverbanden is de basis voor duurzame heling

Aanbod:

Unieke Holistische Vitaliteitsscan

Total Body Mind Vitaliteitsscan

Wat cliënten over ons zeggen

...altijd inzichten welke bijdragen aan persoonlijke groei...

Beste Thamar, beste Francis, Dank jullie wel voor de inspirerende sessies. Ik heb bij Thamar de bio-energetische testen ondervonden en bij Francis de systeemopstelling. Beide hebben positief bijgedragen aan de reis welke ik aan het maken ben rondom het herstel van een burnout, dichter bij mezelf komen etc. Ik kan het aanbevelen, uit dergelijke sessies komen er altijd inzichten welke bijdragen aan persoonlijke groei. Dank jullie wel. Hartelijke groet.

Tonny, 22 januari 2017

..niet alleen heel deskundig, ook een heel warm en betrokken..

De werkwijze van Thamar is helemaal toegespitst op de persoon en pakt de oorzaken aan van klachten. Zij doet dit o.a. met haarfijne metingen, die voor mij heel verhelderend hebben gewerkt.Binnenkort maak ik graag weer een afspraak bij jou Thamar, ik wil heel graag weten hoe ik er na een jaar voor sta. 

Ik vind jou niet alleen heel deskundig, maar ook een heel warm en betrokken persoon.

Dank je wel! Ik ben blij dat je op mijn pad gekomen bent. Hartelijke groet, Tineke

Tineke de Graaf, 22 januari 2017

...ik blij ben met de hulp die ik van jou heb gekregen

Ik ben heel dankbaar voor de hulp die ik van Thamar heb gekregen. Ik had diverse klachten, waaronder vermoeidheid en onverwerkte emoties. Dankzij Thamar heb ik beter inzicht gekregen in mezelf en mijn klachten. En heb ik belangrijke beslissingen kunnen nemen, die ik voorheen niet durfde te nemen. En daar ben ik haar heel dankbaar voor. Ik hoop dat dit mensen over de drempel helpt om naar jou te komen.

Groet Marieke

Marieke, 19 januari 2017

...Ik was zo blij dat naar me geluisterd werd...

Voor mijn dochter Lara had ik een mail gestuurd met de uitleg wat er aan de hand was. De huisarts wilde alkeen maar afwachten en ik voelde dat ze eerder hulp nodig had. En Thamar voelde dat ook aan, want ze belde me op of we snel langs wilden komen. Ik was zo blij dat er naar me geluisterd werd en ook actie ondernomen werd. Lara werd doorgemeten en nog een aantal dingen gedaan. Met supplementen, druppeltjes en een handleiding mee naar huis was ze na 3 dagen van haar klachten af. Wat waren wij blij. 

Sonja v. der Loos,22 januari 2016
Using multiple testimonial sliders on a single page might result in a faulty functionality. Please do not use more than 1 slider per page.