Kinesiologie Spiertesten

Wat is Kinesiologie?

kinesiologie

Wat is kinesiologie? 

In ons onderbewustzijn ligt onze hele geschiedenis opgeslagen ofwel alle ervaringen die we hebben opgedaan.

We weten ons nog wel veel te herinneren, maar ook heel veel niet. Veel zaken liggen niet meer aan de oppervlakte, daar zijn we ons niet of niet meer van bewust. Emoties welke niet verwerkt zijn of gebeurtenissen welke je als kind niet hebt begrepen, liggen ook opgeslagen in ons onderbewustzijn. Onverwerkte emoties/blokkades, waar je je dus niet bewust van bent, kunnen in je huidige leven voor problemen zorgen. Dat is heel vaak het geval. Met kinesiologie therapie kunnen we op zoek gaan naar welke emoties en/of gebeurtenissen in het verleden onopgelost zijn en er nu de reden van zijn dat je niet verder komt met het oplossen van jouw obstakel(s). Ook test ik via kinesiologie wat jouw systeem  in volgorde van prioriteiten nodig heeft voor jouw hulpvraag in de brede zin van het woord. Antwoorden kunnen gaan over leefstijl, voeding, beweging, supplementen. Te veel op op te noemen. Wat ik kan testen test ik enerzijds uit met apparaten en anderzijds test ik alles uit met kinesiologie. Klinkt dubbel maar dit heeft juist meerwaarde. 

Hoe werkt kinesiologie?

Ieder persoon heeft een bewustzijn en een onderbewustzijn. In jouw onderbewustzijn worden al je ervaringen opgeslagen: de goede en de minder goede. Deze ervaringen kunnen en hebben, zonder dat je er direct bewust van bent, een bepalende invloed op je leven, op de keuzes die je maakt. Zij kunnen er zeker voor zorgen dat jij de juiste keuzes maakt. Zij kunnen er ook voor zorgen je uit balans raakt en allerhande klachten ontwikkeld. Met kinesiologie therapie kan ik pijnpunten in jouw onderbewustzijn opsporen die jouw klachten veroorzaken. Er ontstaat bewustwording. Vervolgens kan ik uittesten wat jij nodig om in balans te komen en te blijven.


Wist jij dat jouw lichaam reageert op datgene wat (bewust of onbewust) klopt of niet klopt?

Deze reactie is te merken aan de spierspanning die jouw lichaam vertoont. Omdat jij, net als ieder ander mens, in je onderbewustzijn alle informatie over jouw ervaringen bij je draagt, kan via een effectieve spiertest methode, de oorzaak van jouw klachten worden opgespoord. Zodra de eigenlijke oorzaak van jouw klachten helder is en jij je daarvan bewust bent, kan jij de emoties die daarop zitten verwerken. Ongewenste hobbels of onverwerkte blokkades worden losgelaten en er ontstaat ruimte, rust en een nieuw perspectief. Er vindt heling plaats. Het bewust worden van de oorzaak van jouw klachten is dus cruciaal! Het verschaft inzicht. Met dat inzicht begint het proces van acceptatie, vergeving, loslaten en heroriëntatie.


Met kinesiologie kan ik samen met jou doelbewust en doelgericht werken aan:

 • het opsporen van de specifieke emoties en/of gebeurtenissen in het verleden die nu de reden zijn van zorg, stagnatie of achteruitgang;
 • de bewustwording van die processen en blokkades die jouw het recht op verdere ontwikkeling ontnemen;
 • een daadwerkelijke oplossing voor je fysieke, emotionele en mentale klachten;
 • het daadwerkelijk loslaten van belemmerende ervaringen en overtuigingen;
 • het veranderen van jouw gedragspatroon zodat je meer vreugde en plezier beleeft;
 • het verkrijgen van meer rust,  meer energie en meer levensvreugde.

De wetenschap van de Kinesiologie heeft vastgesteld dat onze spierspanning een verschil in sterkte en zwakte geeft wanneer ons een vraag gesteld wordt. Het lichaam reageert op wat klopt en wat niet klopt.

Omdat je in je onderbewustzijn alle informatie over je eigen verleden en heden bij je draagt, kun je via een spiertest methode en middels het stellen van gerichte vragen op zoek gaan naar de kern van jouw probleem of de sleutels voor herstel. Het helder worden van de eigenlijke oorzaak van jouw probleem  is belangrijk. Om een emotie te kunnen verwerken moet er een samenwerking tussen de linker en de rechter hersenhelft plaatsvinden. De gevoelskant (rechter hersenhelft) en de kant van het verstand (linker hersenhelft) hebben elkaar nodig om een emotie op een goede manier te verwerken. Ook belemmerende overtuigingen welke je je in het leven onbewust eigen hebt gemaakt kunnen je, zonder dat je het weet, dwarszitten. Zodra je hier zicht op krijgt, zodra je snapt wat jou onbewust tegenhoudt om je doel te bereiken of je probleem op te lossen, dan pas kom je vooruit. Je hebt inzicht nodig om je los te maken van ongewenste hobbels in je leven en daar te komen waar je wilt zijn. Ook fysieke klachten zijn in heel veel gevallen signalen van het lichaam dat er op emotioneel vlak een onverwerkte blokkade aanwezig is.


De daadwerkelijke oorzaak van de fysieke klacht opsporen is belangrijk.

in plaats van alleen de aandacht te richten op symptoombestrijding. Kinesiologie levert dus niet het medicijn voor jouw hoofdpijn (het symptoom) zodat de pijn tijdelijk verdwijnt maar met deze methode wordt duidelijk wat nodig is om de klacht vanuit de  werkelijke oorzaak aan te pakken.


Juist de zaken welke onbewust spelen zijn zo lastig om te veranderen.

Met behulp van kinesiologie en de stemanalyse wordt het onbewuste bewust gemaakt.


Waarschuwingssignalen.

Het lichaam is van nature heel intelligent en wil er altijd voor zorgen dat je gezond blijft en dat je in balans blijft. Daarom krijg je van het lichaam duidelijke signalen wanneer je uit balans raakt of wanneer je niet gezond genoeg bezig bent. Deze signalen, ook symptomen genoemd, kunnen zich op verschillende manieren uiten. Dit kan zijn in de vorm van fysieke, emotionele of psychologische klachten en/of problemen. Jammer genoeg luisteren wij vaak niet goed naar deze signalen. We onderdrukken ze zelfs vaak. Laten we het voorbeeld van hoofdpijn nemen. Als we hoofdpijn voelen dan nemen we vaak een paracetamol, hierdoor zal in de meeste gevallen de pijn (het symptoom) vaak tijdelijk verdwijnen. We staan er meestal niet stil bij dat het lichaam ons eigenlijk iets wil vertellen, we zijn door de jaren heen verleerd om naar de signalen van ons lichaam te luisteren, dus de oorzaak van de hoofdpijn blijft aanwezig. Het zou goed zijn als we ons zouden afvragen waar de hoofdpijn eigenlijk vandaan komt, wat ons lichaam ons dus eigenlijk wil vertellen, dus wat de werkelijke oorzaak van de hoofdpijn is.


Zolang de oorzaak niet wordt opgelost zal het lichaam steeds blijven proberen om signalen af te geven.

En als de hoofdpijn geen oplossing biedt, dan gaat het lichaam hevigere klachten creëren zoals bijvoorbeeld migraine maar ook eventueel andere klachten waarmee het steeds lastiger wordt om de werkelijke oorzaak van de klachten te achterhalen. 

Als we niet naar de signalen van het lichaam luisteren krijgen we vaak een opeenstapeling van klachten waardoor het steeds lastiger wordt om zelf te achterhalen wat nu de werkelijke boodschap is. Het is dus heel belangrijk dat je je ervan bewust wordt waarom er bepaalde klachten ontstaan en hoe je deze dus kunt voorkomen of hoe je er voor kunt zorgen dat de klachten niet verergeren.

Wist jij dat in meer dan 90% van de gevallen een fysieke klacht een emotionele oorzaak heeft?

Het waarschuwingsmechanisme van het lichaam geeft bepaalde signalen af, dit zijn dan de fysieke klachten welke je voelt, bijvoorbeeld hoofdpijn, buikpijn,  vermoeidheid, etc. Eigenlijk vraagt het lichaam om een bepaalde reactie op deze klacht. En zolang wij geen verandering aanbrengen in ons gedragspatroon zal de klacht blijven of zelfs verergeren.


Het is dus van heel groot belang dat we naar ons lichaam leren luisteren en de signalen welke worden afgegeven serieus nemen. Als we de onverwerkte emotie of emotionele blokkade wegnemen kan het lichaam weer normaal functioneren en is het niet meer nodig het, in dit geval, hoofdpijn of vermoeidheid of buikpijn signaal af te geven. De energie kan dan weer vrij door het lichaam stromen. Wanneer we deze oorzaak hebben weggenomen, zorg je er zelf voor dat het zelfhelende vermogen van je lichaam wordt aangezet.


Ik pas de kinesiologie toe in combinatie met de uitgebreide analyse van jouw fysieke, emotionele en mentale systeem. Dit doe ik met behulp van de unieke Stemanalyse.

Met het gericht inzetten van kinesiologie is mogelijk om binnen 1 sessie indrukwekkende antwoorden en inzichten te krijgen waarmee je zelf vervolgens weer aan de slag kan gaan.

Heb jij:

fysieke klachten die langzamerhand jouw functioneren aan het belemmeren zijn?

emotionele pijn die jij maar moeilijk verwerkt krijgt?

het gevoel dat onverwerkte incidenten langzamerhand je leven dreigen te gaan domineren?

trauma’s opgelopen die ervoor zorgen dat je moeilijk een nieuwe stap aan durft?

het gevoel dat je overtuigingen of het door jou als zekerheden ervaren gedachten jouw belemmeren om de volgende stap te maken?

Energetische Remedie mix

Voor een optimale emotionele, mentale en/of energetische balans kan ik een Energetische Remedie voor jou op maat samenstellen. Ik test met behulp van Kinesiologie uit welke (maximaal 10) remedies jou kunnen ondersteunen en vermeng deze samen in 1 flesje van 100 ml. met pipet. De beschrijvingen van deze energetische druppels kun je lezen op mijn kennisbank pagina: https://thamarconsult.nl/test/energetische-remedies/. 

Edelstenen beschrijvingen

Voor de liefhebbers

Je mag na afloop van het consult een edelsteen op gevoel uitkiezen. Deze krijg je van mij cadeau. Eventueel kan ik voor jou uittesten hoe die steen voor jou kan werken.

Behandelplan op maat

Mijn gegeven adviezen typ ik in het consult uit en deze geef ik aan jou mee op papier, in een mapje. Overzichtelijk, specifiek, praktisch en concreet. 

De meeste mensen ervaren na 1, 2 of 3 consulten

 • Sterk verbeterde gezondheid
 • Meer energie en meer balans
 • Sterker immuunsysteem
 • Beter bestand tegen stress
 • Beter en dieper slapen
 • Verbeterde spijsvertering
 • Grotere mentale helderheid
 • Grotere emotionele stabiliteit
 • Vermindering van pijn en ongemakken
 • Meer eigen kracht
 • Minder onzekerheid en meer zelfvertrouwen

Dat is goed nieuws, super fijn en dat lees je ook veel terug in de reviews op deze pagina: https://thamarconsult.nl/ervaringen-holistisch-therapeut/.


Dat wil niet zeggen dat ik alles kan oplossen met 1 of 2 consulten. Geef en gun jezelf die tijd. Een herstel proces kent helaas geen wiskundige formule. Was het maar zo simpel. Er zijn veel factoren die hierop van invloed zijn. Soms zijn er helaas ook remmende factoren waar ik geen invloed op kan uitoefenen. Denk hierbij aan medicijn gebruik, een thuis en/of werk situatie, etc.. Wel kan ik eventueel testen welke remmende factoren er zijn om er bewust van te worden.  

Als Holistisch Therapeut kan ik je helpen

Wil je meer weten of een afspraak maken voor een 1-op-1 consult met mij als Holistisch Therapeut?