Rimpels

RIMPELS

Elastine is een structuurgevend eiwit.

Zowel collageen als elastine zijn nauw betrokken bij de opbouw van celwanden in de huid.

Silicium speelt een belangrijke rol in het beschermen van deze eiwitten. Wanneer men een siliciumtekort heeft worden deze eiwitten minder goed beschermd, waardoor de celwand stugger wordt en er rimpels in de huid ontstaan. Door siliciumtekorten op te vangen door extra silicium in te nemen (bijvoorbeeld in supplementvorm) kunt u zorgen voor een stevige huid met meer elasticiteit en minder rimpels. Voor een gezonde rimpelloze en glanzende huid kan men het beste supplementen nemen die zorgen voor een goede synthese van het collageen en elastine.

Dit is gebufferde vitamine C en organisch silicium in een drinkbare oplossing.

Voor een gezonde vetsamenstelling in de huid neemt men Biotine. Biotine (B8) is één van de minst bekende B-vitaminen en wordt vaak gecombineerd met B12, foliumzuur (B11) en vitamine B6.

De aanmaak van vetten is cruciaal voor alle cellen in ons lichaam, omdat de functie van elke cel afhangt van de juiste vetsamenstelling van de celmembraan (het vliesje rond de cel). Dit is vooral belangrijk voor huidcellen, omdat deze in een snel tempo afsterven en vervangen moeten worden en omdat ze als een barrière dienen tegen de invloeden van buitenaf. Het eerste weefsel dat problemen krijgt bij onvoldoende goede vetten is de huid.

Overig suppletieadvies bij rimpels:

  • Organische sillicium (verbetert collageen) in drinkbare vorm (1 x pd 20 ml.) of als celzout nr. 11 in combinatie met nr. 9.
  • Maca
  • Krill olie
  • Probiotica
  • SHN Supreme