Tijm

Tijm

Thema: Loslaten en vergeven

Affirmatie: Ik open mijn hart en laat alle onopgeloste negativiteit volkomen los. Ik vergeef mezelf en alle andere mensen.

Veel mensen zijn ooit gekwetst, verlaten, verraden, uitgebuit of bedrogen. Emotionele pijn kan hartverscheurend zijn. Misschien vind je het vergeven van anderen onder je huidige omstandigheden niet bepaald eenvoudig. Toch is dat de enige weg om vrede in je ziel en je hart terug te krijgen. Vergeven betekent niet dat je het gedrag van anderen verontschuldigt, maar dat je de energie uit de situatie haalt en de situatie niet meer je leven en geesteshouding laat bepalen. Misschien heeft iemand je in het verleden iets verschrikkelijks aangedaan. het was ongetwijfeld zeer ernstig, maar het ligt in het verleden. Laat niet toe dat wonden uit het verleden je huidige leven verstoren of je toekomst beinvloeden en neem de macht over je leven weer over.

Echt vergeven betekent dat je je ziel en lichaam van negatieve energie zuivert. Met veel mensen is het beter gegaan nadat ze anderen gingen vergeven. Ze genazen zelfs van symptomen zoals spanning in de rug, maagpijn, hoge bloeddruk artritis, etc. Lang vastgehouden rancune, woede en pijn verzwakken het immuunsysteem en kunnen de functie van afzonderlijke organen beperken.

Tijmolie is een van de krachtigste reinigende olien voor het emotionele lichaam en helpt je bij het opsporen van onderdrukte gevoelens die je wellicht al zeer lang met je meedraagt. De olie werkt in op je innerlijk. je lichaam, je ziel en zoekt naar onopgeloste negativiteit.

Deze olie is een zeer krachtig hulpmiddel en haalt naar je oppervlakte wat oud en stagnerend is. De olie is vooral nuttig als je toxische emoties, zoals haat, woede, rancune en verbittering, wilt doen verdwijnen. Als je dat hebt gedaan, kun je je hart weer openen en ontvouwt zich een leven van heling voor je. 

Met een open hart kun je veel meer tolerantie en geduld voor andere mensen ervaren en het verleden voor eens en voor altijd achter je laten. Als je hart zich steeds meer opent, zul je meer liefde kunnen ontvangen en als gevolg daarvan zul je anderen kunnen vergeven. Dat maakt je vrij!

Tijdens een vergevingssessie kun je het volgende ritueel gebruiken: neem een druppel tijmolie en wrijf de olie over je hartstreek. Adem de lucht uit je handen in. Sluit je ogen en stel je de persoon voor die jou iets ergs aangedaan heeft. Leg dan je handen op je hart en adem rustig door. laat je innerlijk de beelden naar voren komen die zich willen laten zien. Tijmolie helpt je bij het herkennen van oude thema's die nog aandacht van je verdienen. Daarna kun je deze met geranium naar een genezingsproces leiden, de liefde in je hart weer terugvinden en het vertrouwen in situaties en mensen herstellen. 

Tot slot nog een tip: tijmolie zou helpen tegen snurken. Wrijf daarvoor je grote tenen in met deze olie en ervaar het effect!

Als holistisch therapeut werk ik met de Holistische Vitaliteitsscan en Kinesiologie en ben ik gespecialiseerd in het gebruik van etherische oliën voor aromatherapie. Deze alternatieve geneeswijze kan jouw gezondheid en welzijn bevorderen door het gebruik van geconcentreerde extracten van planten.

Ik kan je helpen bij het vinden van de juiste etherische oliën voor jouw specifieke hulpvraag. Dankzij de unieke samenstelling van chemische stoffen kunnen deze oliën een positief effect hebben op jouw lichaam en geest.

Wilt je meer weten over aromatherapie en hoe etherische oliën jouw welzijn kunnen verbeteren? Als holistisch therapeut kan ik je begeleiden bij het vinden van de juiste oliën voor jouw specifieke behoeften. Neem gerust contact met mij op en ontdek de voordelen van aromatherapie met etherische oliën.