Galblaas meridiaan

galblaasmeridiaan

De Galblaas meridiaan is een energiebaan die meetbaar is met de unieke Holistische Vitaliteitsscan van Thamar Consult


De galblaas meridiaan staat in directe verbinding met emoties die te maken hebben met geven en ontvangen van liefde en met afwijzing en agressie in de zin van bitterheid en ergernis. Gal is veelal de bitterheid die zijn oorsprong heeft in problemen met de hartkwaliteit. E.e.a. heeft o.a. te maken met geloof in jezelf, zoals: liefde, vrede en geluk. Eigen verantwoording willen dragen maar ook graag controle willen hebben. Weet ook dat jij jezelf vanuit denken problemen en beperkingen oplegt en mogelijk daardoor gevoelens op anderen projecteert.


Het oplaadmoment van de gal is tussen 23:00 en 01:00 uur.


Fysieke klachten welke verband kunnen houden met een disbalans in de galblaas meridiaan:

 • galwegen en bloedcirculatie van de galblaas, galstenen
 • spijsverteringsstoornissen (bovenste deel darmstelsel), spijsverteringsklieren
 • bloeddrukregulering
 • bloedarmoede
 • immuunsysteem
 • storingen in de leverfuncties
 • allergieen en/of toxines
 • hoofdpijn ten gevolge van verkeerde voeding, achterhoofdpijn
 • Mineralen: nikkel
 • duizeligheid
 • misselijkheid
 • slechte vertering van vetten
 • stijve spieren aan de zijkant van het lichaam
 • vermoeide benen

Psychische klachten kunnen oorzaak of gevolg zijn van verstoring van de galblaas meridiaan:

 • Te weinig gal spuwen: gevolg galbulten (emoties moeten naar de oppervlakte komen omdat persoon ze wegduwt)
 • Verbittering
 • Niet kunnen vergeven
 • Prikkelbaar, geirriteerdheid, frustratie, boosheid, cynisch zijn is verkapte boosheid
 • Niet kunnen loslaten
 • Problemen met besluitvaardigheid en doelbewust handelen, besluiteloosheid, doelloosheid
 • Ongeduld
 • Verlegenheid
 • Over ambitieus zijn
 • Gebrek aan initiatief
 • Gejaagdheid

Thema: Zelfverantwoordelijkheid

Je zult merken dat sommige thema’s erg op elkaar lijken maar ze vertonen toch wezenlijke verschillen. De neiging bij dit thema is dat je je interne zaken projecteert op de wereld. Als het niet goed met je gaat, dan ligt het altijd aan iemand anders.

Als iedereen zijn werk zou doen zoals het hoorde, dan was alles perfect. Je vindt de meeste mensen incompetent en het frustreert je dat men niet is zoals jij. Het is moeilijk voor je en je bent vaak geïrriteerd. Waar je als ziel voor hebt gekozen is leren zelf verantwoordelijkheid te nemen en niet de schuld af te schuiven op anderen; je niet meer laten frustreren als men niet aan je verwachtingen voldoet. Je moet leren het verleden los te laten en speelser te worden. Je moet leren inzien dat tegenslagen vermomde lessen zijn. Frustratie betekent dat je iets nieuws aan het leren bent, maar nog niet weet wat.

Je bent hier om jouw meesterwerk neer te zetten en dat zal weer effect hebben op de levens van vele anderen. Je bent geen slachtoffer, maar iemand die je wereld mede creëert. Ieder zal zijn plaats moeten innemen en daar de verantwoordelijkheid voor dragen. Heb jij de plaats ingenomen die je moet innemen? Of speel je nog een rol omdat iedereen meespeelt? Heb je een volwassen relatie met je ouders of laat je je nog steeds aanpraten dat je hun kind bent en aan hun verwachtingen moet voldoen?


Hieronder vind je enkele suggesties voor manieren om de galblaas meridiaan in balans te brengen:


- Acupunctuur:
Acupunctuur kan helpen om de galblaas meridiaan in balans te brengen. Een acupuncturist kan specifieke punten op de galblaas meridiaan aanwijzen om de energiestroom in het lichaam te herstellen en in balans te brengen.


- Kruiden:
Kruiden kunnen ook worden gebruikt om de galblaas meridiaan in balans te brengen. Enkele voorbeelden zijn paardebloem, kurkuma, artisjok en gember. Deze kruiden kunnen worden gebruikt in gerechten, thee of als supplement.


- Etherische oliën:
Etherische oliën kunnen helpen om de galblaas meridiaan in balans te brengen. Enkele voorbeelden zijn rozemarijn, citroengras, pepermunt en jeneverbes. Deze oliën kunnen worden verdund in een draagolie en worden aangebracht op de huid, of worden gebruikt in een diffuser.


- Beweging:
Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om de galblaas meridiaan in balans te brengen. Yoga, tai chi, qi gong en andere vormen van beweging kunnen de energie in het lichaam stimuleren en de galblaas meridiaan in balans brengen.


- Dieet:
Het dieet speelt een belangrijke rol bij het in balans brengen van de galblaas meridiaan. Het eten van voedingsmiddelen die de spijsvertering bevorderen en de galblaas gezond houden, zoals groene bladgroenten, artisjokken en citroenen, kan helpen om de energie in het lichaam te stimuleren en de galblaas meridiaan in balans te brengen.


- Meditatie:
Meditatie kan ook helpen om de galblaas meridiaan in balans te brengen. Door te mediteren en diep te ademen, kan de energiestroom in het lichaam worden gestimuleerd en kan de geest tot rust worden gebracht.


- Massage:
Massage kan ook helpen om de galblaas meridiaan in balans te brengen. Door specifieke punten op de galblaas meridiaan te masseren, kan de energiestroom in het lichaam worden gestimuleerd en kan de galblaas meridiaan in balans worden gebracht.


- De door Thamar (tijdens een consult) samengestelde energetische remedie mix (4,16) kan bijdragen om de balans te herstellen van de galblaas meridiaan:

Wat je mogelijk herkent:
Introvert omdat je het vertrouwen in jezelf bent verloren doordat je niet rechtvaardig bent behandeld. Eenzaamheid en afgesloten van de buitenwereld.

 

Werking:
Geeft inzicht in de oorzaak zodat deze losgelaten kan worden. Je krijgt meer interesse voor je eigen omgeving. Verwerking van verdriet en trauma’s. Geeft doorstroming in de gevoelens en lost daardoor afgescheidenheid op. Belicht de oorzaak van het zich afgescheiden voelen. Maakt mild bij vergevingssessies, zodat men weer vanuit eigen kracht gaat handelen. Helpt weer van jezelf houden en je minder schuldig te voelen. Weer vanuit hart communiceren. Transformeert voorwaardelijke liefde naar onvoorwaardelijke liefde. Reinigt de Galblaas Meridiaan. Werkt op de bijnieren. Deze energie werkt op de zonnevlecht en geeft een betere doorstroming naar het hartchakra. Geeft inzicht in de de soms nog onbewuste overtuigingen die vanuit ervaringen in dit leven of vorige levens tot blokkades hebben geleid. Herstelt de balans tussen lichamelijke en geestelijke energie. De energie werkt op de bijnieren. Bevordert de geestelijke groei. De energie reinigt de galblaas meridiaan.


- Het mineraal Calcium (2).


- Affirmatie: 
Er is doorstroming op alle niveaus, zodat ik geestelijk kan groeien.


Ik hoop dat deze suggesties je helpen om de galblaas meridiaan in balans te brengen!

Als holistisch therapeut kan ik voor jou in een consult via kinesiologie exact uittesten wat jij nodig hebt om de balans te herstellen.

 

Als je last hebt van fysieke of emotionele klachten die gerelateerd zijn aan deze meridiaan, dan kan een consult bij mij helpen om deze klachten op een natuurlijke manier te behandelen. Door middel van kinesiologie kan ik samen met de jou bepalen welke behandeling het meest geschikt is voor jouw individuele situatie.


Door een afspraak te maken bij mij in Delft, krijg je een persoonlijk en op maat gemaakt behandelplan die gericht is op het in balans brengen van de blaasmeridiaan. Dit kan helpen om fysieke en emotionele klachten te verminderen en de algehele gezondheid en welzijn te verbeteren.

Kinesiologie

Dus als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om deze meridiaan in balans te brengen, maak dan een afspraak bij mij als holistisch therapeut in Delft voor een consult waarin we samen kunnen uitzoeken wat het meest effectief is voor jouw individuele situatie. Ik test dit uit via Kinesiologie.

Thamar Holistisch Therapeut