Drievoudige verwarmer meridiaan

drievoudigeverwarmer meridiaan

Drievoudige verwarmer meridiaan is een energiebaan die meetbaar is met de unieke Holistische Vitaliteitsscan


De drievoudige verwarmer meridiaan heeft de functies, ademhaling, spijsvertering en uitscheiding. Heeft een link met de schildklier en bijnieren. De vitale taak van dit meridiaan is het reguleren van het watermetabolisme.
Storingen in de drievoudige verwarmer meridiaan resulteren in een defensieve houding en voortdurend op zijn/haar hoede zijn, waardoor men minder goed met andere overweg kan. Behandeling op dit punt kan men inzetten tegen spanningtoestanden als gevolg van psychische oorzaken.


EFT Punt Drievoudige verwarmer – zwaarmoedig


De drievoudige verwarmer meridiaan heeft te maken met:
De realiteit zowel innerlijk als uiterlijk onder ogen durven en willen zien en botsingen willen voorkomen. Jezelf een houding willen geven maar ook koppig en vasthoudend zijn. Risico willen vermijden maar ook graag een schouder willen hebben. Jezelf toestaan, gezien, gehoord of begrepen te worden. Met andere woorden: luisteren naar je lichaam en daarbij horen wat er speelt om tot handelen over te kunnen gaan. De functies beinvloeden alle 11 andere meridianen. Hij functioneert als thermostaat en past onze lichaamstemperatuur aan als de temperatuur buiten verandert. Geeft psychisch en fysiek evenwicht. Hij zorgt voor de transformatie en transport van water en vloeistoffen door het lichaam.


Het oplaadmoment van de drievoudige verwarmer meridiaan is tussen 21:00 en 23:00 uur.


Mogelijke fysieke klachten (meer disbalans is meer klachten:

 • Klier- en hormoonstoornissen
 • Schilklierfunctie, schildklierproblemen, qewichtsveranderinqen, 4e chakra
 • Bijniermerg, adrenalineproblemen, Vermoeidheid, 4e chakra
 • Hypofyse (plaats van de melatoninesecretie)
 • spijsverterinqsklachten, spanninq in het buikqebied, 4e chakra
 • allerqieen, 4e chakra
 • Overgangs/menstruatie klachten
 • Weergevoeligheid, koud qevoel, 4e chakra
 • Oorsuizingen, oorpijn, 4e chakra
 • Gevoeligheid voor infecties, ontvankelijkheid voor verkoudheid en qriep, 4e chakra
 • Schouderproblemen, tennisarm, spanninq in armen en schouders, een zwaar qevoel in armen en benen, 4e chakra
 • verdoofde zintuiqen, 2e chakra
 • loom qevoel, 4e chakra
 • alvleesklier, 3e chakra
 • Alle slijmvliezen in het hele lichaam
 • Mineralen: jodium, selenium, verhouding calcium natrium

Mogelijke psychische klachten (meer disbalans is meer klachten:

 • Instabiel
 • Wanhoop
 • Zwaarmoedig
 • Verwardheid
 • Hopeloos
 • Eenzaam
 • Depressie
 • Problemen met innerlijke balans en nonchalance
 • Vaak zeer spiritueel, 1e chakra
 • huilen zonder bewuste reden, 4e chakra
 • angst
 • stemmingswisselingen
 • hyperactieve emoties

Thema: Actie

De emotie die hierbij hoort is voor sommigen moeilijk te plaatsen: instabiliteit of labiliteit. Het is echter een natuurlijk proces dat thuishoort in je emotionele ontwikkeling. Bij elke grote overgang ervaar je  (indien je nog geen sterk innerlijk referentiekader hebt) verschillende soorten intensiteit van labiliteit. Voorbeelden zijn ontslag, echtscheiding, verhuizing, een nieuwe baan, verliefdheid, menopauze, ziekte (ernstige diagnose), het overlijden van een geliefde, een ernstige handicap, een ongeluk. Zekerheid valt onverwacht weg en je was niet of onvoldoende voorbereid op wat er komen ging. Je had geen houvast en dat verlamt het denken en het ondernemen van de juiste actie. Deze gebeurtenissen zijn een soort examen, zodat je kunt zien welke lessen je nog niet hebt geleerd, welke persoonlijkheidskwaliteiten nog moeten worden versterkt en in hoeverre je kunt terugkeren naar je eigen essentie. Het is belangrijk dat je in de hectiek van het leven je eigen ritme vindt, het ritme dat je de maximale herstelmogelijkheid geeft, zodat je kunt opladen en in je kracht kunt blijven. In de uitdagingen van het leven kom je jezelf tegen en kun je maximaal groeien.


Hieronder vind je enkele suggesties voor manieren om de drievoudige verwarmer meridiaan in balans te brengen:


- Acupunctuur:
Acupunctuur is een traditionele Chinese geneeskunde die werkt door het stimuleren van specifieke punten op het lichaam met naalden. Een acupuncturist kan specifieke punten op de drievoudige verwarmer meridiaan aanwijzen om de energiestroom in het lichaam te herstellen en in balans te brengen.


- Kruiden:
Verschillende kruiden kunnen helpen om de drievoudige verwarmer meridiaan in balans te brengen. Enkele voorbeelden zijn gember, kaneel, venkel, koriander, rozemarijn en munt. Deze kruiden kunnen worden gebruikt in gerechten, thee of als supplement.


- Etherische oliën:
Etherische oliën kunnen ook worden gebruikt om de drievoudige verwarmer meridiaan in balans te brengen. Enkele voorbeelden zijn rozemarijn, pepermunt, salie en lavendel. Deze oliën kunnen worden verdund in een draagolie en worden aangebracht op de huid, of worden gebruikt in een diffuser.


- Yoga:
Yoga-oefeningen kunnen helpen om de energie in het lichaam te laten stromen en de drievoudige verwarmer meridiaan in balans te brengen. Enkele voorbeelden van yoga-oefeningen die helpen bij de drievoudige verwarmer meridiaan zijn de Cobra, de Kameel en de Dolfijn.


- Meditatie:
Meditatie kan ook helpen om de drievoudige verwarmer meridiaan in balans te brengen. Door te mediteren en diep te ademen, kan de energiestroom in het lichaam worden gestimuleerd en kan de geest tot rust worden gebracht.


- Edelstenen:
Bepaalde edelstenen, zoals citrien en bergkristal, worden geassocieerd met de drievoudige verwarmer meridiaan en kunnen helpen om deze in balans te brengen. Deze edelstenen kunnen worden gedragen als sieraden, in een zakje worden bewaard of worden gebruikt tijdens meditatie.


- Dieet:
Het dieet kan ook een rol spelen bij het in balans brengen van de drievoudige verwarmer meridiaan. Het eten van voedingsmiddelen die de spijsvertering en de stofwisseling bevorderen, zoals gember, kaneel en venkel, kan helpen om de energie in het lichaam te stimuleren en de drievoudige verwarmer meridiaan in balans te brengen.


- De door Thamar (tijdens een consult) samengestelde energetische remedie mix:
(12) kan helpen om deze balans te herstellen:


Werking:
Werkt op lichaam, geest en ziel. Transformeert blokkades op zielsniveau. Deze energie laat energetische blokkades, die ontstaan zijn op DNA niveau, weer doorstromen en geeft inzicht en transformeert het karma. De oorzaak wordt helder, waardoor inzicht ontstaat. De belemmerende emoties, die door de blokkades ontstaan zijn, kunnen worden verwerkt.
Daardoor kunnen we ons in gedachten, gevoel en handelen weer gelukkig voelen en dit ook vanuit liefde naar buiten toe uiten. Tevens werkt de energie op het gevoelsleven en verlicht daar waar de emotie het gevoel geblokkeerd heeft.
De energie geeft ook inzicht in de blokkade, die vaak vanuit angst is ontstaan. Onzekerheid en twijfel ontstaan wanneer de mens geen vertrouwen meer heeft in zijn gevoel. Dit gebeurt, omdat je je vaak hebt laten beinvloeden door anderen.
Je kan de eigen intuitie weer volgen en er ontstaat rust in het denken. De energie stemt je af op je goddelijke blauwdruk en helpt om meer vanuit je goddelijke persoonlijkheid te handelen. Bevordert het contact met je geestelijke begeleiders.


- Het mineraal Calcium (1) kan ook helpen om deze balans te herstellen.


Ik hoop dat deze suggesties je helpen om de drievoudige verwarmer meridiaan in balans te brengen!

Als holistisch therapeut kan ik voor jou in een consult via kinesiologie exact uittesten wat jij nodig hebt om de balans te herstellen.

 

Als je last hebt van fysieke of emotionele klachten die gerelateerd zijn aan deze meridiaan, dan kan een consult bij mij helpen om deze klachten op een natuurlijke manier te behandelen. Door middel van kinesiologie kan ik samen met de jou bepalen welke behandeling het meest geschikt is voor jouw individuele situatie.


Door een afspraak te maken bij mij in Delft, krijg je een persoonlijk en op maat gemaakt behandelplan die gericht is op het in balans brengen van de blaasmeridiaan. Dit kan helpen om fysieke en emotionele klachten te verminderen en de algehele gezondheid en welzijn te verbeteren.

Kinesiologie

Dus als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om deze meridiaan in balans te brengen, maak dan een afspraak bij mij als holistisch therapeut in Delft voor een consult waarin we samen kunnen uitzoeken wat het meest effectief is voor jouw individuele situatie. Ik test dit uit via Kinesiologie.

Thamar Holistisch Therapeut