Longmeridiaan

long meridiaan test

Longmeridiaan is een energiebaan die meetbaar is met de unieke Holistische Vitaliteitsscan van Thamar Consult


Als de longmeridiaan uit balans is, voelt men zich vaak depressief. De longen nemen van de externe omgeving de ki in. (levensenergie). De ademhaling is nauw verbonden met de hersenfunctie en heeft een diepgaande invloed op hoe je je voelt. 

Het hoofd voelt dan zwaar aan en rug en schouders worden stijf. Behandeling van dit punt kan het gebrek aan ki in de longen herstellen.

Het EFT punt van de long (zijkant duimnagel). Thema verdriet.


Bij de longen hoort ademhaling maar ook reuk. Het heeft dus alles te maken met lucht hebben en krijgen. Zonder de werking van de longen is er geen leven. De longen staan in nauw contact met het hart. De werking van de longen is bepalend voor het hebben van de stem, de gebaren, de beweging enz.. De longen geven voeding aan emotie en denken. De bijbehorende adem weerspiegelt de kwaliteit van de bloedsomloop.


Het oplaadmoment van de long meridiaan is tussen 03:00 en 05:00 uur.


Mogelijke Fysieke klachten bij disbalans (hoe meer disbalans, hoe meer klachten):

 • bloedcirculatie
 • waterhuishouding, oedeem
 • problemen met zweetafscheiding
 • pijn in armen en schouders, stijve armen, 4e chakra
 • griepinfecties, lage weerstand, reqelmatiqe verkoudheid of qriep, 4e chakra
 • chronische disbalans van de lonq enerqie ademhalingsproblemen, astma, bronchitis, lonqen (stoornissen), longweefsel, lonq ontstekinq, kortademig, moeilijk ademen
 • hoesten, chronische hoest, 4e chakra
 • borstvlies ontstekinq, 4e chakra
 • hartweefsel en -functie, hart-long interactie
 • vermoeidheid, vooral de bovenste helft van lichaam, 4e chakra
 • brok in de keel, 5e chakra
 • reuk

Mogelijke Psychische klachten bij disbalans (hoe meer disbalans, hoe meer klachten):

 • verlies van persoon
 • rouw
 • verlangen
 • verlies vertrouwen
 • zorgen
 • intoleranties
 • melancholisch of verdrietiq voelen, 4e chakra
 • schuldgevoelens
 • gevoelens aanvaarden
 • vergeving en de daarbij behorende gevoelens aanvaarden

 • Vragen:
 • Kan ik luid en duidelijk 'ja' zeggen?
 • Heb ik een positieve kijk op mezelf en mijn toekomst?
 • Sta ik open voor nieuwe dingen?
 • Neem ik de ruimte in waar ik recht op heb?
 • Respecteer ik mijn grenzen?
 • Heb ik voldoende vitaliteit en kracht?
 • Vertrouw ik op mijn instinct?


Thema van de longmeridiaan: Speelsheid
De ziel heeft als taak ons bewust te maken van de thema’s die we in het verleden niet hebben verwerkt. Verdriet is er om ons eraan te herinneren dat het leven slechts een illusie en een tijdelijk spel is. Door het leven minder serieus te nemen en speelser te worden, leren we alles te relativeren en een juiste plaats te geven. De speelsheid van de natuur verraadt al dat we door te leren spelen ook leren creëren en dat we onszelf niet zo serieus moeten nemen.


Hier zijn enkele suggesties voor manieren om de longmeridiaan in balans te brengen:


Kruiden: 

Kruiden die de longen ondersteunen en de longmeridiaan in balans brengen, zijn onder meer:
- zoethoutwortel
- gember
- kaneel
- venkelzaad
- anijszaad
- tijm
- salie.


Etherische olie:

Etherische oliën die de longen ondersteunen, zijn onder meer:
- eucalyptus
- pepermunt
- lavendel

- kamille
- tea tree
- rozemarijn
- den
Deze oliën kunnen worden gebruikt in aromatherapie of verdund in een dragerolie en aangebracht op de borst.


Voeding:

Voedingsmiddelen die de longen ondersteunen, zijn onder meer:
- peer

- witte radijs

- knoflook

- uien
- gember
- kurkuma
- broccoli
- boerenkool
- kip
- bonen
- spinazie
- wortelen
- sinaasappels
- grapefruit.
Het vermijden van zuivelproducten en het beperken van suikerinname kan ook helpen om de longen gezond te houden.


Edelstenen: 

Edelstenen die geassocieerd worden met de longmeridiaan zijn onder meer:
- aquamarijn
- blauwe chalcedoon
- bergkristal
- rozenkwarts
Draag deze stenen als sieraden of leg ze op de borst tijdens meditatie.


Oefeningen:

Het beoefenen van yoga, tai chi of qigong kan helpen om de longmeridiaan in balans te brengen. Specifieke oefeningen die gericht zijn op de longen, zoals diepe ademhalingsoefeningen en pranayama, kunnen ook nuttig zijn.


Acupunctuur:

Acupunctuur is een traditionele Chinese geneeskunde die kan helpen om de energie in de longmeridiaan in evenwicht te brengen. Door het plaatsen van naalden op specifieke punten op het lichaam kan de energiebalans hersteld worden.


Ademhalingsoefeningen:

Diepe ademhalingsoefeningen kunnen helpen om de longen te versterken en de energie in de longmeridiaan te stimuleren. Probeer regelmatig diep in te ademen en langzaam uit te ademen om de longen te vullen met verse zuurstof.


Een door Thamar (tijdens een consult) samengestelde energetische remedie mix (2,18,26) kan helpen om de balans te herstellen:

Wat je mogelijk herkent:
Stress situaties.


Werking:
Bevordert de helderheid in het denken en geeft daardoor inzicht in jezelf en je situatie. De levensvreugde die vaak al heel vroeg geblokkeerd is geraakt komt weer naar boven. Het maakt alles veel lichter en helpt om beperkende gedachten los te laten. De innerlijke krachten gaan weer stromen. De energie ondersteunt ook mensen die nog moeite hebben om zichzelf te erkennen. Je mag mild voor jezelf zijn en van jezelf houden zoals je bent. Werkt op lichamelijke klachten die vanuit geblokkeerde gevoelens en verstarring in het denken zijn ontstaan. Bij onrust bevordert deze energie de innerlijke rust.


Brengt je weer terug bij jezelf en geeft rust en een ontspannen gevoel. Stresssituaties ontstaan wanneer wij onszelf geen tijd en ruimte meer gunnen en onze gevoelens hebben geblokkeerd. Werkt vooral op het gebied van het hartchakra en de keelchakra en geeft weer ruimte bij een beklemmend gevoel. De energie kan ingezet worden bij krampen, hyperventilatie en ademhalingsproblemen. Het vertrouwen in jezelf komt weer terug. Tevens is deze energie voor mensen die moeite hebben om te mediteren, omdat zij geen tijd en rust daarvoor nemen. Tijdens meditaties helpt de energie om makkelijk naar binnen te keren. De energie bevordert de nachtrust en kan voor het slapen gaan ingenomen worden. Bevordert zij het geestelijk en fysiek herstel tijdens de slaap.


Het mineraal Sillicium.


Affirmatie:
Ik ben ontspannen en relaxed en geef mezelf tijd en ruimte.


Ik hoop dat deze suggesties nuttig zijn voor het in balans brengen van de longmeridiaan!

Vergeet niet dat het belangrijk is om een gezonde levensstijl te behouden en regelmatig te bewegen om de algehele gezondheid te verbeteren.

Als holistisch therapeut kan ik voor jou in een consult via kinesiologie exact uittesten wat jij nodig hebt om de balans te herstellen.

 

Als je last hebt van fysieke of emotionele klachten die gerelateerd zijn aan deze meridiaan, dan kan een consult bij mij helpen om deze klachten op een natuurlijke manier te behandelen. Door middel van kinesiologie kan ik samen met de jou bepalen welke behandeling het meest geschikt is voor jouw individuele situatie.


Door een afspraak te maken bij mij in Delft, krijg je een persoonlijk en op maat gemaakt behandelplan die gericht is op het in balans brengen van de blaasmeridiaan. Dit kan helpen om fysieke en emotionele klachten te verminderen en de algehele gezondheid en welzijn te verbeteren.

Kinesiologie

Dus als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om deze meridiaan in balans te brengen, maak dan een afspraak bij mij als holistisch therapeut in Delft voor een consult waarin we samen kunnen uitzoeken wat het meest effectief is voor jouw individuele situatie. Ik test dit uit via Kinesiologie.

Thamar Holistisch Therapeut