Dunne darm meridiaan

dunne darm meridiaan

Dunne darm meridiaan is een energiebaan die meetbaar is met de unieke Holistische Vitaliteitsscan


De dunne darm meridiaan vormt samen met de hart meridiaan een ying-yang koppel. Deze zet voedsel om in voedingsbestanddelen waaruit bloed en weefsel worden geproduceerd. Is  verbonden met het functioneren van de eileiders en het in stand houden van een regelmatige menstruatie. Storingen in de dunne darm meridiaan hebben te maken met schrik of het onderdrukken van woede. Behandeling van dit punt kan helpen bij verkoudheid en maakt de luchtwegen vrij.


EFT Punt Dunne Darm (karate punt) – emotionele instabiliteit.


De dunne darm meridiaan heeft te maken met het verteringsproces. M.a.w. hoe gaan we met de dingen om.
Zoals klachten over miskenning, boosheid, ergernis en zelfs bitterheid. De dunne darm weerspiegelt ook je Ego in de vorm van in hoeverre jij jezelf kunt maar vooral ook wil zijn. Vastzittende aspecten zijn: ontevredenheid maar ook analyseren, zwart kijken, te moeten bewijzen, treurig, verdrietig. Open aspecten zijn: geestelijke groei, tevredenheid, accepteren van de mogelijkheden.


Het oplaadmoment van de dunne darm is tussen 13:00 en 15:00 uur.


Mogelijke Fysieke klachten (meer disbalans is meer klachten):

 • pijnlijke rommelende buik, buikpijn
 • spijsverteringsproblemen (diarree, constipatie, darmschimmels, candida, darmbacterien, appendix, winderiqheid)
 • storinqen in de spijsverterinq bij het opstaan
 • slijmvliezen van darmkanaal, neus, keel, longen, huid (epitheel), etc.
 • allergieen
 • problemen met de mond, gebit
 • ogen
 • hoofdpijn
 • oren: oorpijn, oorsuizen, gehoorproblemen, externe gehoorgang
 • tenniselleboog, pijn in de ellebogen, pijn in de schouders, problemen met het strekken van de arm en het draaien van de nek ontstaan, schouderbladen pijn
 • stijve nek (want deze meridiaan heerst ook over de gewrichten en is verbonden met de buikspieren en dijbeenspieren)
 • hormonen: bijschildklier (calciumstofwisseling)
 • hart: linker ventrikel
 • concentratie, korte termijngeheugen, onvermogen om gedachten vast te houden

Mogelijke Psychische klachten (hoe meer disbalans, hoe meer klachten):

 • verloren
 • kwetsbaar
 • overgevoelig
 • in de steek gelaten
 • onzeker
 • onderdrukte gevoelens
 • besluiteloosheid
 • gebrek vaan eigenwaarde
 • gebrek aan vreugde
 • verdriet
 • somberheid
 • gebrek aan geestkracht
 • gebrek aan ijver
 • mentale rusteloosheid

Thema: Dankbaarheid

De onderliggende houding van dankbaar zijn is leren volledig bij onszelf te blijven en niets aan te nemen. We moeten de zaken leren voelen die ons pijn doen (kwetsbaarheid) en we moeten onze aandacht richten op de zaken die goed gaan in ons leven. Dat is de perfecte harmonie tussen hart en hoofd, vanuit kwetsbaarheid steeds komen naar dankbaarheid.

Kwetsbaar zijn moet leiden naar reflectie en heling. Reflectie brengt ons weer naar dankbaarheid en de lessen die we aan het leren zijn. Kwetsbaarheid is niet bedoeld om aandacht, medelijden en liefde te krijgen, maar is de deur naar heling van de ziel, waardoor we steeds minder kwetsbaar worden. Mensen die hun kwetsbaarheid verbergen, ontnemen zichzelf een kans om te helen; het vereist juist in je kracht staan om volledig kwetsbaar te zijn. Door eerlijk tegenover onszelf te zijn en het HEELAL-principe toe te passen kunnen we de onderliggende verwondingen helen. Herkennen: van de kwetsuur.
Erkennen: ja, het is zo.
Ervaren: de pijn toelaten.
Les leren: welke les leer ik?
Accepteren: van onze pijn, onszelf en de ander
Loslaten: van het verleden en ons hart helen.


Hieronder vind je enkele suggesties voor manieren om de dunne darm meridiaan in balans te brengen:


- Acupunctuur:

Acupunctuur kan helpen om de dunne darm meridiaan in balans te brengen. Een acupuncturist kan specifieke punten op de dunne darm meridiaan aanwijzen om de energiestroom in het lichaam te herstellen en in balans te brengen.


- Kruiden:

Kruiden kunnen ook worden gebruikt om de dunne darm meridiaan in balans te brengen. Enkele voorbeelden zijn gember, venkel, kamille en munt. Deze kruiden kunnen worden gebruikt in gerechten, thee of als supplement.


- Etherische oliën:

Etherische oliën kunnen helpen om de dunne darm meridiaan in balans te brengen. Enkele voorbeelden zijn lavendel, kamille, rozemarijn en pepermunt. Deze oliën kunnen worden verdund in een draagolie en worden aangebracht op de huid, of worden gebruikt in een diffuser.


- Voeding:

Het dieet speelt een belangrijke rol bij het in balans brengen van de dunne darm meridiaan. Het eten van voedingsmiddelen die de spijsvertering bevorderen en de darmen gezond houden, zoals vezelrijke groenten en fruit, kan helpen om de energie in het lichaam te stimuleren en de dunne darm meridiaan in balans te brengen.


- Beweging:

Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om de dunne darm meridiaan in balans te brengen. Yoga, tai chi, qi gong en andere vormen van beweging kunnen de energie in het lichaam stimuleren en de dunne darm meridiaan in balans brengen.


- Meditatie:

Meditatie kan ook helpen om de dunne darm meridiaan in balans te brengen. Door te mediteren en diep te ademen, kan de energiestroom in het lichaam worden gestimuleerd en kan de geest tot rust worden gebracht.


- Massage:

Massage kan ook helpen om de dunne darm meridiaan in balans te brengen. Door specifieke punten op de dunne darm meridiaan te masseren, kan de energiestroom in het lichaam worden gestimuleerd en kan de dunne darm meridiaan in balans worden gebracht.


- De door Thamar (tijdens een consult) samengestelde energetische remedie mix (11) kan helpen om de balans te herstellen:
Wat je mogelijk herkent:
Te open staan voor alle informatie. Vaak paranormale mensen. Steeds terugvallen in dezelfde patronen.


Werking:
Zet je meer in het hier en nu. Alleen vanuit daar kun je makkelijk naar binnen keren zodat je op je innerlijk weten kunt gaan vertrouwen. Kennis uit vorige levens kan naar boven komen, zodat je hieruit kunt putten. Deze kennis zit opgesloten in je keelchakra. Ondersteuning voor mensen die in een verwerkingsproces zitten. Voor inzicht in het doel van de levenslessen, die jouw ziel heeft gekozen voor de eigen groei. Helpt je om meer bij jezelf te blijven en geeft een bescherming om de auralagen heen. Bevordert de concentratie.


- Het mineraal Kalium (5).


- Affirmatie:
Het innerlijke weten opent in mij.


Ik hoop dat deze suggesties je helpen om de dunne darm meridiaan in balans te brengen!

Als holistisch therapeut kan ik voor jou in een consult via kinesiologie exact uittesten wat jij nodig hebt om de balans te herstellen.

 

Als je last hebt van fysieke of emotionele klachten die gerelateerd zijn aan deze meridiaan, dan kan een consult bij mij helpen om deze klachten op een natuurlijke manier te behandelen. Door middel van kinesiologie kan ik samen met de jou bepalen welke behandeling het meest geschikt is voor jouw individuele situatie.


Door een afspraak te maken bij mij in Delft, krijg je een persoonlijk en op maat gemaakt behandelplan die gericht is op het in balans brengen van de blaasmeridiaan. Dit kan helpen om fysieke en emotionele klachten te verminderen en de algehele gezondheid en welzijn te verbeteren.

Kinesiologie

Dus als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om deze meridiaan in balans te brengen, maak dan een afspraak bij mij als holistisch therapeut in Delft voor een consult waarin we samen kunnen uitzoeken wat het meest effectief is voor jouw individuele situatie. Ik test dit uit via Kinesiologie.

Thamar Holistisch Therapeut