Zink

Zink

Als laatst hebben we zink. Dit mineraal is net zo belangrijk als zijn voorgangers omdat het bij vele processen betrokken is. En helaas is het bij zink ook zo dat je het bijna niet uit je voeding kan krijgen.

Hoewel zink gebruikt kan worden om de aanmaak van testosteron te verhogen , is het vooral betrokken bij de hersenen. Het is ook één van de vitamines en mineralen voor sporters die niet mag ontbreken in hun dieet. Het vermindert namelijk ook de kans op spierkrampen.

Anabole steroïden voor je brein
Ook blijkt uit onderzoek dat kinderen met ADHD rustiger worden door zink supplement. Hierdoor hadden de kinderen dagelijks 37% minder D-amphetamine nodig. Dit laat, zoals vele voorbeelden hiervoor, dat een gezond eetpatroon gecombineerd met de juiste supplementen sommige ziekten kan voorkomen of verminderen.

Daarnaast blijkt zink ook mensen uit een depressie te helpen. Zo is uit een onderzoek gebleken dat depressieve mensen met ernstig overgewicht minder last hadden van hun depressie na het krijgen van zink. Het vermoeden is dat een zink tekort ervoor zorgt dan mensen minder BDNF aanmaken.

Dit is een krachtige stof in je hersenen, die nodig is om je neuronen optimaal te laten functioneren. Dit stofje maak je ook aan tijdens het sporten. Als je ooit een onderzoek tegenkomt die laat zien dat je slimmer wordt van sporten, dan weet je voortaan waardoor het komt;)

Om de bovenstaande effecten te ervaren (en dan tientallen anderen) hoef je maar 25 mg zink tabletten per dag in te nemen.