Koper

Koper

Koper is nodig voor een goede hart- en bloedvat functie, daarnaast is het belangrijk voor een goede afweer, energie, bloedstolling en zuurstoftransport. En inderdaad vijf eurocent bestaat voor 5% uit koper maar het is geen goed idee om hier op te gaan kauwen.

Het blijkt dat het grootste gedeelte van de Amerikaanse bevolking een kopertekort heeft.

Zoals in de inleiding vermeld komt dit vooral doordat de grond de laatste jaren overteeld is en daardoor erg arm is aan verschillende mineralen, zo ook aan koper. Tegenwoordig kun je nog wel veel koper vinden in runderlever. Je kan dit eten om aan de hoeveelheid koper te komen die je nodig hebt. Of je dit ook wil is een tweede:P

Daarnaast kun je aardig wat koper vinden in cacao, cashewnoten en kreeft. Als je denkt dat je nu gelijk een reep chocolade kan opeten heb je het mis. Het moet wel pure chocolade zijn en hou het bij twee blokjes. Als je al deze onzin allemaal niet lust kun je ook altijd een capsule nemen. Hoe dan? Er bestaan runderlevercapsules die je kunt bestellen.

De dagelijkse hoeveelheid koper wisselt nog al in wetenschappelijk onderzoek. Daarom kan je het beste maar 1 mg koper per dag nemen.