Page content

Vitamine Mineralen

Vitamine en Mineralen test

vitamine testDeze vitamine mineralen test geeft aan of en hoeveel je eventueel te kort komt.

Uit verschillende onderzoeken van over de hele wereld blijkt dat de hoeveelheid mineralen en vitaminen in voeding met 25 tot 75% is afgenomen. Een belangrijke oorzaak hiervan is de manier hoe met de bodem wordt omgegaan en de kwaliteit van de mest die er op wordt aangewend. Ook stress en straling onttrekt veel vitale stoffen uit het lichaam.

Essentiele voedingsstoffen, zoals vitaminen, (sporen)elementen, aminozuren en (essentiele) vetzuren zijn belangrijke factoren in de biochemie van het lichaam. Veel vitaminen en (sporen)elementen vervullen bijvoorbeeld een rol als co-factor van specifieke enzymen.

Bij onvoldoende aanwezigheid van zo’n co-factor kunnen de omzettingen waarvoor deze enzymen nodig zijn niet goed verlopen, waardoor lichaamsprocessen verstoord raken en uiteindelijk klachten/ziekte zullen ontstaan.

Het nut van deze vitamine mineralen test:

Het weten hoe je ervoor staat kan zinvol zijn met het oog op:
– Het voorkomen van ziekten;
– Het optimaliseren van jouw gezondheid.

Wil jij weten of jij een tekort hebt?
Klik dan hier voor de Totale Vitaliteitsscan welke voor jou een uitkomst kan zijn om erachter te komen of jij wellicht een tekort hebt aan 1 of meerdere vitaminen of mineralen en zo ja, welke. Mogelijk krijg je wel genoeg voedingsstoffen binnen via jouw voeding maar zit het probleem in de opname van deze voedingsstoffen of er is een ander probleem. Daarom is het belangrijk om jouw gehele systeem te laten doormeten. Alles in het lichaam is tenslotte met elkaar verbonden.

Vriendelijke groet,

Thamar Blok
Natuurgeneeskundig Energetisch Therapeut