Page content

Allergie en overgevoeligheden

Allergie en overgevoeligheden komen steeds vaker voor.

In sommige gevallen kan het immuunsysteem verkeerd reageren op onschuldige stoffen, zoals huismijt, stuifmeel en bepaalde voedingsmiddelen. Overgevoeligheid voor stoffen is een abnormale reactie van het immuunsysteem na contact met zo’n stof. Het immuunsysteem reageert overdreven als het met deze vreemde stoffen of organismen in aanraking komt, en behandelt ze alsof ze schadelijk zijn, zoals dat bij bacteriën het geval is. Het gevolg is een overgevoeligheidsreactie. Daardoor ga je niezen, krijg je een loopneus, heb je een piepende ademhaling, geef je slijm op, en krijg je huidproblemen.

Overgevoeligheid op veel voorkomende stoffen waarop men kan reageren zijn bepaalde voedingsmiddelen, sporen, stuifmeel, geneesmiddelen en schoonmaakmiddelen. Maar ook bijvoorbeeld een te grote spanning, koude en warmte kunnen overgevoeligheidsreacties uitlokken. Heel bekend is natuurlijk de overgevoeligheid voor graspollen.

Op welke manier(en) kun je reageren op overgevoeligheden?:

allergie test

Mogelijke oorzaak: 

Het moderne dieet is niet erg vriendelijk voor het darmmilieu. We eten te geraffineerd en te kunstmatig. Dat blokkeert vaak de normale darmtransit. Daardoor vergiftigt de darminhoud onszelf en worden we ziek. Ook misbruik van geneesmiddelen helpt daaraan mee. Soms kunnen antibiotica levensreddend zijn, maar door te frequent en ondoelmatig gebruik brengen ze ook schade toe aan de darmflora. De flora speelt een heel grote rol in een optimale vertering. Als er een slechte darmflora is, worden toxines geproduceerd, afvalstoffen van bacteriën en die zijn met miljoenen. Ze zorgen voor een irritatie van het darmslijmvlies. Door gebrekkig werkende darmflora ontstaat in de darmen gisting. Het gevolg daarvan is dat giftige afvalproducten van de stofwisseling, via de darmen in het bloed terecht komen, lever en nieren overbelasten, vaak met huidreacties en opgezwollen slijmvliezen tot gevolg.

Het fundament van de immuniteit is dat het organisme lichaamseigen stoffen van vreemde stoffen kan onderscheiden. Als het darmslijmvlies ziek is, dan herkent het organisme bepaalde stoffen niet als gunstig en reageert met een overgevoeligheid.

Een arts vertelde op een congres in Herkenrode bij Hasselt in België: „Ik ben ervan overtuigd dat door de darmflora te corrigeren en de tijd te nemen om het darmslijmvlies te laten genezen –wat vaak niet gebeurt – er heel veel allergieën zouden verdwijnen.”.

Graat test ik voor jou uit of je ergens overgevoelig op reageert en zo ja, waarop en wat de oorzaak daarvan is en wat jij daaraan zelf kan doen.

Ik kan testen op een paar honderd items en heb deze onderverdeeld in de volgende groepen:

1. Fruit: (Citrus, Inheems, Uitheems)
2. Groenten:  (Peulen, Blas-stengel groenten, Koolsoorten, Knolgewassen, Stengelgewassen, Nachtschadigen, Zwam/paddestoelen)
3. Eiwitten (Vis, Vlees, Ei, noten)
4. Melkprodukten 
5. Koolhydraten, bakprodukten en olieen
6. Additieven: (Specerijen, Zout, Sauzen,)
7. E-nummers: (kleurstoffen, Anti-oxidanten, Conserveringsmiddelen, Emulgatoren/Stabilisatoren)
8. Inhallatie: (Pollen, Haren, Veren, Stof, Tabak)
9. Dranken: (Alcohol, Koffie, Thee, Cacao)
10. Suikers en zoetstoffen
11. Overige (insecten, etc.)

Wil jij weten waar jij overgevoelig voor bent en wat daarvan de oorzaak is en wat jij daaraan kan doen?
Klik dan hier voor de Totale Vitaliteitsscan 

Vriendelijke groet,

Thamar Blok
Natuurgeneeskundig Energetisch Therapeut

    Comment Section

    0 reacties op “Allergie en overgevoeligheden

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.