Page content

Meridianen

Meridianen zijn energiebanen die meetbaar zijn, maar anatomisch niet zichtbaar zijn. De meridianen zijn wel wetenschappelijk aangetoond.

Meridianen meting
Er zijn 14 hoofdmeridianen die de energie door ons lichaam voeren.
De meridianen verbinden ook de organen, het weefsel en de spieren.
Meridianen zijn kanalen voor alle fysieke energie, net zoals bloedvaten kanalen zijn voor het bloed.
Meridianen hebben een effect op elk orgaan, maar ook op biochemische processen zoals het immuunsysteem, het hormonale systeem, de ademhaling, de hersenen en het lymfestelsel.

Verstoringen in de meridianen:
Wanneer meridianen verstroord raken, kun je lichamelijke klachten krijgen: krampen, pijnen, verstijvingen, verdikkingen, etc.
Elk meridiaan is ook gekoppeld aan bepaalde emoties. Bij verstoringen aan de meridianen, kun je bepaalde emoties krijgen.
En andersom: wanneer je bepaalde emotionele situaties meemaakt, kunnen meridianen verstoord raken.

Enkele voorbeelden:

– Wanneer een meridiaan wordt doorgesneden bij een operatie, kan dat klachten geven. Ook de gaatjes van piercings of oorbellen kunnen dat doen.
– Voedselallergieen geven meestal verstoringen op de maagmeridiaan. Je ziet dat terug aan verstoringen in de huid rond de ogen.
– Veel verbitting in je leven geeft een verstoring in de galblaasmeridiaan. Dat kan klachten geven op de route van deze meridiaan: nekklachten hoofdpijnen.
– Veel verdriet in je leven geeft verstoring in de longmeridiaan. Bijehorende klachten kunnen dan zijn: veel huilen, benauwdheid, maar ook constipatie en huidklachten.

Wil jij weten hoe de balans is van jouw 14 meridianen? en waar eventuele disbalans mee samen kan hangen? Ook zal ik praktische handvaten aanreiken wat jij er zelf aan kan doen om de balans weer te helpen herstellen.
Klik dan hier voor de Totale Vitaliteitsscan 

Vriendelijke groet,

Thamar Blok
Natuurgeneeskundig Energetisch Therapeut