Pepermunt

Pepermunt

Thema: Laat je hart opbloeien

Affirmatie: Ik heb mijn levensvreugde weer ontdekt en kan met alles omgaan.

Als het leven een last wordt en alles je te veel wordt, helpt pepermunt je om meer vreugde en opwinding in je hart en ziel te ervaren. Als je lichaam en geest altijd moet zijn en je je afgebrand voelt, kan pepermuntolie je door dit proces heen helpen.

Deze olie bezielt je lichaam, verstand en geest en herinnert je eraan dat het leven vrolijk kan zijn en dat je nergens bang voor hoeft te zijn. Het haalt je uit je emotionele stress en gunt je een korte adempauze. In zware tijden kun je deze olie gebruiken om daar beter meer om te kunnen gaan. 

Deze olie helpt je het hoofd boven water te houden en om beter om te kunnen gaan met je emotionele thema's

Je doet er goed aan om deze olie alleen in acute gevallen te gebruiken. Als je het gevoel hebt dat je niet meer kunt, emotioneel uitgeput bent en ook de weekends geen verbetering opleveren, zou dat op een burn-out kunnen wijzen. Dan moet je iets aan je levenswijze en energiebalans doen. Als je dit niet serieus neemt, kan dat er op den duur voor zorgen dat je niet met je emotionele pijn leert omgaan en zal het alsmaar erger worden. 

Pepermuntolie is bedoeld om weer 'adem te kunnen halen'. 

De kracht van pepermuntolie kan in deze tijd, waarin mensen zich vaak ontmoedigd en depressief voelen, zeer goed van pas komen. 

Pepermuntolie kan je helpen om weer vreugde in het leven te ontdekken en te voelen dat je leeft, maar je moet ook andere hulpmiddelen of essentiele olieen gebruiken om weer emotioneel stabiel te zijn en te worden.

Als je gepest wordt of voortdurend onder tijdsdruk staat, kan deze olie je helpen om daar doorheen te komen. Maar ook bij andere uitdagingen kalmeert pepermuntolie je ziel en reikt bij je nieuwe perspectieven aan. Telkens als er iets verandert, koppelen we er verwachtingen aan die tot teleurstellingen kunnen leiden.

Je stort je op dat fantastische nieuwe project, waarna je wellicht vaststelt dat het ontzettend veel van je eist en dat de beloofde ondersteuning uitblijft. Of je haalt je door een promotie dingen op de hals die je niet liggen en je afhouden van datgene waar je van houdt. Op een gegeven moment heb je dan het gevoel dat je in de val zit. Je kunt niet zomaar met je werk stoppen, want je moet je gezin onderhouden. Of je stelt vast dat je het verkeerde beroep hebt gekozen, maar weet niet hoe je daar iets aan kan veranderen.

Je ziet het al: Pepermuntolie is een goede keuze als je met dingen te maken krijgt die een te grote belasting voor je vormen. Kies deze olie als alles te zwaar wordt en maak de olie in dat soort periodes tot je helper. Denk er dan ook aan dat je uitsluitend verandering ervaart als je iets anders doet dan voorheen, als je anders handelt en anders denkt.