Page content

Element-Water

Het  2e chakra, swadhistana chakra is verbonden met het element water. 

Dit chakra, gelegen in de onderbuik en het bekken wordt in verband gebracht met emoties en seksualiteit. Psychologisch gezien, is dit chakra gericht op zelfvoldoening, het recht om te voelen, te willen. (Onbewuste) tegenkracht is schuld.

In je lichaam is water; urine, bloed, zweet, speeksel en sperma.

Water in balans

Wanneer het water element in ons in evenwicht is, voelen we ons op ons gemak. Je staat tevreden in het leven en we bewegen ons vloeiend en met gemak door de gebeurtenissen en relaties in ons leven. We accepteren situaties zoals ze zijn en stromen mee op de flow van het leven.

We ervaren vreugde en zachtheid in ons zelf en we zijn blij met de mensen die we ontmoeten en de plaatsen waar we heengaan. We genieten van het leven.

Te veel water

Iemand bij wie het waterelement overheerst kan overgevoelig en emotioneel zijn. Hij neemt geen verantwoordelijkheid over zijn eigen leven maar dobbert maar een beetje rond. We zitten gevangen in zelfmedelijden en voelen ons ondergedompeld in het eb en vloed van onze emoties.

Te weinig water

Dit kan tot gevolg hebben dat we weinig vreugde ervaren en dat we ons in gezelschap van anderen niet op ons gemak voelen.

Al zijn we nog zo geworteld in de aarde, als we te weinig water hebben is het een dor en droog soort vastigheid, zonder vreugde en plezier. Wellicht is het raadzaam een lekker bad te nemen met olien als je merkt dat dit element niet in balans is.

Link met sterrenbeelden

Het sterrenbeeld ‪‎Kreeft‬‪‎Scorpioen‬ en Vissen staan in het teken van water en deze mensen hebben meestal een open, diep en emotioneel karakter. Ze zijn één met de subtiele wereld om hen heen en zijn vaak erg intuïtief en hooggevoelig. Met hun gevende en verzorgende persoonlijkheid hebben ze meestal genoeg ruimte voor anderen om hen te helpen moeilijke dingen los te laten, te helen en rust te vinden.

Hun gevoelige natuur kan hun echter ook verlammen en slapeloosheid, nachtmerries en instabiliteit geven. Als ze teveel toegeven aan wat anderen nodig hebben, vervallen ze in een martelaarsrol dat hen verdrinkt en anderen om hen heen ook meesleept. Diep in henzelf weten ze wel hoe ze moeten helen en hoe ze zichzelf kunnen reinigen en hoe ze hun geest kunnen voeden. Dit laten ze namelijk ook aan anderen zien. Ze mogen leren dit aan hunzelf te geven!

Welke aromatherapie olie kun je inzetten?:
Kamille, ‪‎Bergamot‬Ylang Ylang‬, Jasmijn

    Comment Section

    0 reacties op “Element-Water

    Plaats een reactie


    *


    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.