Page content

Element-Lucht

Element Lucht

In je lichaam is lucht; adem en beweging.

Lucht is verbonden aan het 4e chakra; gelegen in de hartstreek. Dit chakra wordt in verband gebracht met liefde. Psychologisch gezien, gericht op zelfacceptatie, het recht om lief te hebben en bemind te worden. De (onbewuste) tegenkracht is verdriet.

Lucht in balans

Lucht gaat over het ontwikkelen van onderscheidend vermogen en wijsheid. Er is nieuwsgierigheid en een wil tot leren. In balans is men in staat het negatieve te transformeren naar het positieve, haat tot liefde, jaloezie tot openheid, hebberigheid tot vrijgevigheid, trots en egoïsme tot vrede. Men is begrijpend, helder, oplossingsgericht en objectief.

Te veel lucht

De geest is overactief, versnipperd en weinig stabiel. Men is erg te beïnvloeden door invloeden van buitenaf; men waait met alle winden mee. Het valt ons moeilijk de dingen te accepteren zoals ze zijn en het lijkt ons ergens anders altijd beter. Hallucinaties en een hoge en/of oppervlakkige (borst) adem zijn ook kenmerken voor een overheersend lucht element.

Te weinig lucht

Als er een gebrek aan lucht is, dan komen we gemakkelijk vast te zitten. Ons verstand is star en onbuigzaam. We ervaren een gebrek aan concentratie, zijn ongeïnteresseerd en passief. Men kan uitgeput zijn en ademhalingsproblemen hebben.

Lavendel‬Pepermunt‬Sandelwood‬, Rozenhout zijn o.a. essentiële oliën die het luchtelement versterken!


Luchttypes in de dierenriem zijn

Tweelingen‬
‪‎Weegschaal‬
Waterman‬.
Ze zijn vaak erg intelligent, opmerkzaam en welsprekend. Hun geweldig organisatietalent en oplossingsgerichtheid is verrassend en ze hebben vaak een vindingrijk en eigen innig vrij perspectief. Dit soort mensen communiceren en spreken makkelijk en met mentale helderheid, maar kunnen ook zelfingenomen, neerbuigend en te analytisch overkomen. Dit is echter nooit persoonlijk bedoeld. Ze hongeren naar kennis, vrijheid en reizen, waardoor ze soms een ongeïnteresseerde of verstrooide indruk kunnen geven. Hun immense kennis, informatie en wijsheid lijken ze als het ware uit de ‘lucht’ te plukken. (Feiten, ideeën en herinneringen)

Het is niet zo verrassend dat juist deze types verbonden zijn met de chakra’s rond het hoofd. De keel en het derde oog zijn de energiecentra voor communicatie, zelfexpressie en innerlijk perspectief.