Maagzuur oorzaken
& unieke Holistische Vitaliteitsscan van Thamar Consult

Holistisch Orthomoleculair Energetisch Natuurgeneeskundig Therapeut Delft, regio Den Haag, Rotterdam

Holistisch therapeut in Delft met

holistische vitaliteitsscan,

kinesiologie, orthomoleculaire therapie, voedingssupplementen en stemanalyse


Persoonlijk advies op maat

De spijsvertering en het belang van voldoende maagzuur


Voedingsexperts stellen dat veel gezondheidsklachten gerelateerd zijn aan een onvolledige vertering van de voeding. Een belangrijke rol hierbij is weggelegd voor maagzuur. De functie van maagzuur is het verteren van voedsel. je maagzuur helpt ook mee in de afweer. Denk hierbij aan het onschadelijk maken van virussen, parasieten en bacterien. 


Wanneer je maag onvoldoende maagzuur produceert zal de voeding minder goed worden opgenomen met vele gevolgen tot gevolg. Denk aan schimmels, allergieen, je darmen die uit balans raken en een verminderde weerstand. Ook worden bepaalde mineralen en vitamines minder goed opgenomen. De schildklier bijvoorbeeld is van deze mineralen afhankelijk (denk aan: jodium, koper en zink) voor de productie van het schildklierhormoon.


Een tekort aan maagzuur zorgt er indirect dus ook voor dat de schildklier minder goed werkt waardoor je sneller aankomt. Als gevolg hiervan gaat de schildklier langzamer werken en gaat je spijsvertering op een laag pitje. Je raad het al, hierdoor kom je in een vicieuze cirkel terecht. 


"9 van de 10 keer worden 'maagzuurbranden' aangepakt met maagzuurremmers. Het probleem hierbij is dat vaak niet de oorzaak maar de symptomen worden aangepakt"


Hieronder tref je een aantal tips aan voor het op peil houden van je maagzuurproductie.

1: De eenvoudigste tip is goed kauwen. Door goed te kauwen maak je het voor je maag eenvoudiger om de voeding te verteren. 

2: Let op stress! Stress en dan vooral chronische stress zorgt ervoor dat je productie van maagzuur minder wordt. 

3: Drink liever geen vloeistoffen tijden de maaltijd omdat deze je maagzuur verdunnen.

4: Beperk het eten van grote maaltijden. Al helemaal maaltijden met waarin hoeveelheden eiwitten, vetten of koolhydraten worden gecombineerd.

5: Zorg ervoor dat je voldoende natuurlijke mineraalzouten binnenkrijgt omdat deze belangrijk zijn voor de productie van maagzuur. Deze zitten in groenten en fruit maar ook in tafelzout. Verkies hierbij gewoon zeezout, Himalayazout of Keltisch zeezout boven "gewoon" tafelzout dat enkel uit de mineralen Natrium en Chloride bestaat. De eerste 3 zoutsoorten bevatten veel meer mineralen. Ook zure groenten, limoen of appelazijn stimuleren de productie van maagzuur.

De meeste mensen ervaren na 1, 2 of 3 consulten

 • Sterk verbeterde gezondheid
 • Meer energie en meer balans
 • Sterker immuunsysteem
 • Beter bestand tegen stress
 • Beter en dieper slapen
 • Verbeterde spijsvertering
 • Grotere mentale helderheid
 • Grotere emotionele stabiliteit
 • Vermindering van pijn en ongemakken
 • Meer eigen kracht
 • Minder onzekerheid en meer zelfvertrouwen

Dat is goed nieuws, super fijn en dat lees je ook veel terug in de reviews op deze pagina: https://thamarconsult.nl/ervaringen-holistisch-therapeut/.


Dat wil niet zeggen dat ik alles kan oplossen met 1 of 2 consulten. Geef en gun jezelf die tijd. Een herstel proces kent helaas geen wiskundige formule. Was het maar zo simpel. Er zijn veel factoren die hierop van invloed zijn. Soms zijn er helaas ook remmende factoren waar ik geen invloed op kan uitoefenen. Denk hierbij aan medicijn gebruik, een thuis en/of werk situatie, etc.. Wel kan ik eventueel testen welke remmende factoren er zijn om er bewust van te worden.  

Kinesiologie

De Unieke Holistische Vitaliteitsscan van Thamar

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen in een  1-op-1 consult?

Thamar Holistisch Therapeut