arrow_drop_up arrow_drop_down

Hartslagmeting pols
onderdeel van de Holistische Vitaliteitsscan

Hartslagmeting pols of wel Polsdiagnose 

Traditionele Oosterse polsdiagnose gebruikt de polsgolf om tot een diagnose te komen. Deze golf varieert afhankelijk van de werking van het orgaan of systeem in kwestie. Het kost 20 tot 30 jaar studie om de vele aspecten van deze golf te kunnen evalueren en te gebruiken. 


Deze meet- en analyse methode combineert de inzichten van de polsdiagnose met moderne en gebruiksvriendelijke techniek. Hij analyseert. De veranderingen in het hartritme = de hartslag variabiliteit of HRV. Het apparaat mee de verschillen tussen de hartcycli tot op de milliseconde. Een reeks van verschillende tijden vormt een complex ritme, dat vervolgens wordt geanalyseerd door de software. 


Van een subjectieve ervaring naar een objectieve analyse

Een goede analyse is de beste basis voor een optimale behandeling. Of die nu gebaseerd is op deze meting of op andere. Een analyse met dit systeem biedt alle betrouwbaarheid en inzichten die je zoekt.


Welke informatie kan hiermee geleverd worden?

  • ECG/HRV
  • Balans index tussen het parasympatisch en sympatisch zenuwstelsel
  • neuro humorale regulatie
  • histogram van hartslag

Dit systeem is een innovatief digitaal analyse systeem dat de polsdiagnose uit de Indiase en Tibetaanse traditionele geneeskunde combineert met moderne techniek. Zo brengt dit systeem de conditie van organen, systemen en gezondheid in enkele minuten in kaart. Helder, inzichtelijk en compleet.


Jouw hartslag weerspiegelt jouw gezondheid

Dit systeem is een digitale polsdiagnose en bestaat uit 2 componenten. Een deel voor de meting van het biopotentieel van het hart (ECG) en een computerprogramma. De analyse begint met de meting van het biopotentioeel van het hart, dit neemt een aantal minuten in beslag, nadat de elektroden (klemmen) om de polsen zijn geplaatst. Hiermee wordt het ECG signaal geregistreerd. Direct na de meting analyseert het programma de gegevens en maakt een rapport over de functionele toestand van het lichaam, en geeft een behandeladvies voor 160 geregistreerde en meest voorkomende aandoeningen. 


Het unieke van dit systeem is de combinatie van apparaat en het software programma, waardoor tegelijkertijd een analyse gesteld wordt van de gezondheidstoestand van een client, door middel van 2 methoden: hartritme-variabiliteit (HRV) en een unieke eigen methode, ontwikkeld op basis van de traditionele polsdiagnostiek uit de Indiase en Tibetaanse geneeskunde. 


Het systeem is een uniek systeem, bijvoorbeeld door de beoordeling van de energiestroom van de meridianen is dit een waardevolle informatiebron bij het uitvoeren van psychosomatische analyses. De dynamiek van de stressindex voor en na psychotherapeutische sessies vormt een belangrijke indicatie voor de effectiviteit van de behandeling. 


Waarom ik werk met dit systeem

  • Omdat het een gecertificeerd is;
  • De uitslagen van de meting zijn gebaseerd op 27 parameteres  en bij andere systeem zijn dit er maar 11;
  • De software is in Rusland ontwikkeld;
  • Omdat het systeem een brede toepassing kent.
  • Omdat het systeem een heldere visualisatie heeft van alle meetuitslagen.

Ik heb een unieke Holistische Werkwijze & Vitaliteitsscan ontwikkeld waarmee ik jou kan doormeten en jouw hulpvraag of klachten anders zal benaderen. Je ontvangt van mij een behandelplan op maat in de brede zin van het woord. 

hartslagmeting pols

Meten = Weten

Unieke Holistische Werkwijze & Vitaliteitsscan

Thamar Consult Delft, regio Den Haag, Rotterdam, Zuid-Holland