Energetische scan 

maakt onderdeel uit van de Holistische Vitaliteitsscan 

welke bestaat uit diverse testmethoden

Met deze scan kunnen we vooral fysieke, mentale, emotionele en spirituele blokkades opsporen.


De resultaten van de testen zijn bijzonder specifiek en geven ontzettend veel inzicht in hoe iemand ervoor staat op alle niveaus: fysiek, geestelijk, emotioneel en spiritueel.


De uitkomsten van de meting geven tevens een indicatie als het gaat om de vervolgstappen en/of een behandelplan. Niet iedereen heeft namelijk baat bij dezelfde plan van aanpak voor een bepaalde klacht. Elke cliënt, meting en behandeling is uniek. Om te weten wat iemand verder kan helpen om zich beter te voelen is deze totaalmeting echt grandioos.


Omdat het zo veel is wat ik kan testen heb ik een onderverdeling gemaakt op vier niveaus van bestaan:
fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. 
Op deze niveaus leven wij tegelijkertijd. Al deze niveaus dienen in balans te zijn.


Fysiek niveau
Het meest herkenbare niveau is het fysieke ofwel lichamelijke niveau. We hebben het dan over het lichaam. Het lichaam voert veel taken uit zoals de opname van energie, het uitscheiden van afvalstoffen en bewegen. Om deze taken goed uit te voeren is het lichaam opgebouwd uit verschillende systemen: het zenuwstelsel, het endocriene systeem, het hart en de bloedvaten, het spijsverteringsstelsel, de urinewegen, het voorplantingssysteem, de huid, het skelet, het lymfatisch en het immuunsysteem, het houdings- en bewegingsapparaat en de ademhaling. Wanneer deze systemen in harmonie met elkaar (samen)werken, is er sprake van een gezond lichaam. Is dit niet het geval, dan kunnen er fysieke klachten en/of ziektes ontstaan zoals reuma en migraine. Om het lichaam optimaal in balans te houden is het zaak het lichaam goed te onderhouden. De insteek voor alle testen: het achterhalen waarom een patroon ontstaan is. Als je namelijk weet waarom je ziek bent, kunnen we het oplossen.

De fysieke testen op basis van energetische patronen:

 • Immuunsysteem
 • Wervelkolom
 • Het skelet
 • Het functioneren van de organen
 • Het hormoonsysteem
 • Darmflora 
 • Het spijsverteringssysteem
 • Het cardiovasculaire systeem
 • Mineralen
 • Vitaminen
 • Zuurbase balans
 • Straling
 • Overgevoeligheden / allergie / intoleranties

Mentaal niveau
Tegelijkertijd leven wij ook op mentaal niveau. Het mentale niveau behelst de gedachten en overtuigingen, die in ons lichaam werken als computerprogramma’s. Deze programma’s hebben invloed op onze keuzes en handelingen. Gedachten lijken uit een onuitputtelijke bron te komen, want gedachten komen en gaan en dit gaat altijd door. Wanneer het mentale lichaam in balans is, zijn gedachten en overtuigingen positief. In dat geval hebben ze een ondersteunende in plaats van een blokkerende werking in het leven. Zijn gedachten negatief, dan hebben ze een belemmerende werking in het leven.


Emotioneel niveau
Het emotionele niveau gaat over emoties. Emoties zijn energieën die in organen worden gemaakt. Emoties zijn de vaak waarneembare uitingen van het gevoel. Gevoel is niet altijd zichtbaar voor andere mensen. Je kunt emoties in het fysieke lichaam ervaren. Emoties zijn te ervaren in de hartstreek of juist in je buik. Emoties slaan ook vaak op het lichamelijke niveau (zoals voorgaand besproken). Denk daarbij aan darmklachten of pijn in het hart. Er zijn positieve emoties zoals harmonie, vrede, rust en openheid en er zijn negatieve emoties zoals boosheid, irritatie en angst. Wanneer het emotionele niveau in balans is, is er alleen ruimte voor positieve emoties.


Spiritueel niveau
Tot slot hebben we het spirituele niveau. Dit niveau gaat over wie je bent en wat je wilt in het leven. Het is het niveau waarin sprake is van verbondenheid, openheid en ongeconditioneerde liefde. Wanneer je leest over het spirituele niveau kom je begrippen tegen als eenheid en bewustzijn. Personen die spiritueel in balans zijn, zijn energiek, wijs en nederig. Het zijn dienende personen die anderen helpen om verantwoordelijkheid te nemen in het leven. Personen die spiritueel uit balans zijn, hebben geen of weinig verbinding met iets dat groter dan henzelf is. Spirituele balans is het beste te bereiken door middel van meditatie. Elke dag 20 minuten mediteren kan een enorm verschil uitmaken. Tevens geldt dat er ook balans kan ontstaan op de andere niveaus.


Testen op deze niveau's:

 • Wie ben je als persoon?
 • Stresstest
 • Chakra's
 • Emotionele basisbehoeften
 • Emoties (bewuste en/of onderwuste)
 • Welke emoties zitten vast?
 • Meridianenmeting

Deze energetische scans maken onderdeel uit van de totale Holistische Vitaliteitsscan

Waarom deze Holistische Vitaliteitsscan zo waardevol is...

 • Deze Holistische Vitaliteitsscan levert samenhangende inzichten op over jouw gehele systeem.
 • Deze Vitaliteitsscan is het totaal aan metingen, testen en analyses die gemaakt worden uit een combinatie van traditionele technieken en ultra-moderne en revolutionaire technologie. 
 • Een combinatie van unieke meetsystemen en verschillende unieke zelfontwikkelde software gecombineerd met kinesiologie (spiertesten) die met elkaar samenvloeien tot een scherpe, objectieve en nauwkeurige analyse op maat.
 • Je krijgt helderheid over hoe jij ervoor staat met concrete aanwijzingen, antwoorden en voor jou specifieke inzichten. 
 • Dwarsverbanden tussen jouw fysieke, mentale, emotionele, energetische en spirituele processen en de relatie met jouw specifieke hulpvraag zullen dan snel duidelijk worden. 
 • Je krijgt helder zicht op de werking van jouw systeem, waardoor duidelijk wordt wat je het beste eerst kan gaan aanpakken en op welke manier.

Wat ik zoal kan testen:

Fysieke balans:

Organen, systemen en functies in je lijf zoals:
hart, bloedvaten, longen, nieren, blaas, maag, lever, darmen, hersenen, alvleesklier, rugwervels, botten, gewrichten, immuunsysteem, bloedsuikerspiegel, huid, ogen, Hormonen (m/v): hypofyse, bijnieren, menstruatie, prostaat. Algehele gezondheid in %, Stressniveau in %. Aanleg voor bepaalde verstoringen vanuit DNA niveau.

Emotionele, mentale,  energetische en spirituele processen:

Wat, welke leeftijdsperiode deze is ontstaan en hoe deze invloed hebben op jouw systeem (bewust of onbewust). 

Intoleranties en overgevoeligheden:
In de brede zin van het woord.

Vitale stoffen en eventuele tekorten:
Vitaminen, mineralen, enzymen, vetzuren, etc..

Talenten, Basisbehoeften, Karakter, Persoonlijkheid, Valkuilen, Levensloop, Enneagram type, Kern kwaliteiten, Stress factoren, Emotionele basisbehoeften, Chakra's, Meridianen, Welke leefstijl, voeding, ontspanning, beweging, aanpassing in slapen, remedies, edelstenen, geuren, affirmaties, therapievormen heilzaam kunnen zijn voor jouw hulpvraag.

Waarom een totaalbeeld meer kans van slagen kan bieden?

Omdat je meer bent dan alleen een fysieke lichaam!

Dit is geen inzicht die voortvloeit uit een hype of de moderne tijd waarin van alles mogelijk is. Dit inzicht is al eeuwen oud....


Het deel kan nooit gezond zijn tenzij het geheel gezond is…de grote fout die men tegenwoordig maakt bij het behandelen van het menselijk lichaam…is dat men het lichaam van de ziel scheidt…” (Plato, 410-350 B.C.)

Enkele ervaringen ná 1 tot 4 afspraken:

 • Sterk verbeterde gezondheid
 • Meer energie en meer balans
 • Sterker immuunsysteem
 • Beter bestand tegen stress
 • Beter en dieper slapen
 • Verbeterde spijsvertering
 • Grotere mentale helderheid
 • Grotere emotionele stabiliteit
 • Vermindering van pijn en ongemakken
 • Meer eigen kracht

Een totaalbeeld is essentieel!

Hoe meer zicht je hebt op jouw totale gezondheid, hoe vitaler je kan worden

Hoe vitaler je bent, hoe meer eigen kracht je voelt

Hoe meer eigen kracht, hoe weerbaarder je bent

Hoe weerbaarder je bent, des te meer kwaliteit van leven je ervaart

Hoe beter jouw kwaliteit van leven is, hoe beter je persoonlijk in staat bent om het verschil te maken voor jezelf, en voor anderen!

energetische scan

Bouwen aan een natuurlijke sterkere basis

energetische scan

Met een natuurlijke bril naar jezelf kijken

energetische scan

Meer genieten van het leven doordat je beter in balans bent

energetische scan

Fysieke, emotionele, mentale en energetische dwarsverbanden

energetische scan

Vanuit totaalperspectief naar een gezondere basis 

Stapsgewijs in je eigen tempo

energetische scan

Stapsgewijs vanuit de kern en niet alleen symptoombestrijding

Holistische Vitaliteitsscan

Meten = Weten 

 • Wil je ook een betere gezondheid, meer energie en meer eigen kracht?
 • Wil je weten hoe gezond jij echt bent op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau?
 • Heb je behoefte aan concrete aanwijzingen en voor jou specifieke antwoorden en inzichten omtrent jouw gezondheid?

ervaringen

Myra, 30 oktober 2014

Al na 2 afspraken van mijn slaap-probleem af. De studiereis was super. Kon gewoon gaan slapen zonder moeite waardoor het ook een stuk beter voelde!

ervaringen

Stella, 9 maart 2015

Ik liep met chronische rhinosinusitis (ontstoken bijholtes) en altijd erg vermoeid...Na dik 3 maanden ben ik topfit! Bijna onwerkelijk als je zo lang klachten hebt.

ervaringen

Monica de Waal, 3 juli 2015

Overbelast, vermoeid en zorgelijk... We zijn nu 4 sessies verder en mijn lichaam is weer op orde...Zorgvuldig, doorvragen, aandachtig, en effectief!

ervaringen

Rick, 22 november 2015

...toen via reguliere geneeskunde men niets anders kon concluderen dat mijn fysieke klachten werden veroorzaakt door stress, heeft ze mij geholpen een aantal stressoren te benoemen en heeft deze samen met mij weggenomen. 

ervaringen

Ronald van Evert, 

16 september 2016

Ik had behoorlijke eczeemklachten en had de moed al opgegeven. Na diverse consulten bleek dat ik diverse tekorten aan voedingsstoffen had. Op jouw advies...toen diverse supplementen gaan slikken. Uiteindelijk bijna geheel van mijn jeuk af en de eczeemplekken zijn geheel verdwenen. 

ervaringen

Harjan Harder, 18 januari 2017

Al jaren kampte ik met vage (darm) klachten. Ik ben de medische molen door geweest maar een duidelijke diagnose kreeg ik niet...bij Thamar terecht gekomen. De meting was... bijzonder accuraat. Met aanpassingen in mijn dieet en een aantal supplementen en vitaminen verdwenen de klachten. Ik voel mij weer energiek en vitaal.

ervaringen

Sonja van der Loos,

22 januari 2016

De huisarts wilde alleen maar afwachten en ik voelde dat ze eerder hulp nodig had. Wat ben ik (moeder van Lara ) blij dat ik snel bij je terecht kon en Lara had binnen een paar dagen geen buikpijn meer door de druppeltjes die ze van jou had gekregen.

ervaringen

Marielle Hendriks, 24 januari 2016

Recentelijk was ik met Kyan bij je. We zagen direct verbetering nadat we gestart waren met de juiste zuigtabletjes (celzouten). Het ongecontroleerde is er absoluut af. Ik moet bekennen dat ik het best wel even pittig vond omdat zo'n lang consult natuurlijk ook echt wel een hele investering is. Maar goed; op basis van de ervaring met Kyan weet ik nu dat het het waard was😄

ervaringen

Odette Dinklo, 1 juni 2016

De analyses waren zeer treffend! Allergien, tekort aan vitamines, emotionele blokkades en een prachtige beschrijving van ieders persoonlijke uitdagingen in het leven. Dingen waar we oa. met voeding, gedrag en leefwijze nu al kunnen inspelen om later leed te voorkomen. Ik heb trouwens een super relaxte, helemaal lekker in haar vel, zelf-verzekerde dochter Mirte (5 jaar) sinds het bezoek aan jou! 

ervaringen

Thamar is wat mij betreft, echt een 5 sterren therapeut! 

Carolien, 16 juni 2015