Allergie test

maakt onderdeel uit van de Vitaliteitsscan bestaande uit diverse testmethoden

Allergie test zijn belangrijk want allergie en overgevoeligheden komen steeds vaker voor


In sommige gevallen kan het immuunsysteem verkeerd reageren op onschuldige stoffen, zoals huismijt, stuifmeel en bepaalde voedingsmiddelen. Overgevoeligheid voor stoffen is een abnormale reactie van het immuunsysteem na contact met zo’n stof. Het immuunsysteem reageert overdreven als het met deze vreemde stoffen of organismen in aanraking komt, en behandelt ze alsof ze schadelijk zijn, zoals dat bij bacteriën het geval is.


Het gevolg is een overgevoeligheidsreactie. Daardoor ga je niezen, krijg je een loopneus, heb je een piepende ademhaling, geef je slijm op, en krijg je huidproblemen. Overgevoeligheid op veel voorkomende stoffen waarop men kan reageren zijn bepaalde voedingsmiddelen, sporen, stuifmeel, geneesmiddelen en schoonmaakmiddelen. Maar ook bijvoorbeeld een te grote spanning, koude en warmte kunnen overgevoeligheidsreacties uitlokken. Heel bekend is natuurlijk de overgevoeligheid voor graspollen.


Mogelijke oorzaak: 

Het moderne dieet is niet erg vriendelijk voor het darmmilieu. We eten te geraffineerd en te kunstmatig. Dat blokkeert vaak de normale darmtransit. Daardoor vergiftigt de darminhoud onszelf en worden we ziek. Ook misbruik van geneesmiddelen helpt daaraan mee. Soms kunnen antibiotica levensreddend zijn, maar door te frequent en ondoelmatig gebruik brengen ze ook schade toe aan de darmflora. De flora speelt een heel grote rol in een optimale vertering. Als er een slechte darmflora is, worden toxines geproduceerd, afvalstoffen van bacteriën en die zijn met miljoenen. Ze zorgen voor een irritatie van het darmslijmvlies. Door gebrekkig werkende darmflora ontstaat in de darmen gisting. Het gevolg daarvan is dat giftige afvalproducten van de stofwisseling, via de darmen in het bloed terecht komen, lever en nieren overbelasten, vaak met huidreacties en opgezwollen slijmvliezen tot gevolg.


Het fundament van de immuniteit is dat het organisme lichaamseigen stoffen van vreemde stoffen kan onderscheiden. Als het darmslijmvlies ziek is, dan herkent het organisme bepaalde stoffen niet als gunstig en reageert met een overgevoeligheid.

Een arts vertelde op een congres in Herkenrode bij Hasselt in België: „Ik ben ervan overtuigd dat door de darmflora te corrigeren en de tijd te nemen om het darmslijmvlies te laten genezen –wat vaak niet gebeurt – er heel veel allergieën zouden verdwijnen.”.


Graat test ik voor jou uit of je ergens overgevoelig op reageert en zo ja, waarop en wat de oorzaak daarvan is en wat jij daaraan zelf kan doen.


Ik kan testen op een paar honderd items en heb deze onderverdeeld in de volgende groepen:

1. Fruit: (Citrus, Inheems, Uitheems)
2. Groenten: (Peulen, Blas-stengel groenten, Koolsoorten, Knolgewassen, Stengelgewassen, Nachtschadigen, Zwam/paddestoelen)
3. Eiwitten (Vis, Vlees, Ei, noten)
4. Melkprodukten
5. Koolhydraten, bakprodukten en olieen
6. Additieven: (Specerijen, Zout, Sauzen,)
7. E-nummers: (kleurstoffen, Anti-oxidanten, Conserveringsmiddelen, Emulgatoren/Stabilisatoren)
8. Inhallatie: (Pollen, Haren, Veren, Stof, Tabak)
9. Dranken: (Alcohol, Koffie, Thee, Cacao)
10. Suikers en zoetstoffen
11. Overige (insecten, etc.)


Wil jij weten waar jij overgevoelig voor bent en wat daarvan de oorzaak is en wat jij daaraan kan doen?

Wil jij weten hoe jij er in zijn totaliteit voor staat? Meten = Weten!

Waarom deze Holistische Vitaliteitsscan zo waardevol is...

 • Deze Holistische Vitaliteitsscan levert samenhangende inzichten op over jouw gehele systeem.
 • Deze Vitaliteitsscan is het totaal aan metingen, testen en analyses die gemaakt worden uit een combinatie van traditionele technieken en ultra-moderne en revolutionaire technologie. 
 • Een combinatie van unieke meetsystemen en verschillende unieke zelfontwikkelde software gecombineerd met kinesiologie (spiertesten) die met elkaar samenvloeien tot een scherpe, objectieve en nauwkeurige analyse op maat.
 • Je krijgt helderheid over hoe jij ervoor staat met concrete aanwijzingen, antwoorden en voor jou specifieke inzichten. 
 • Dwarsverbanden tussen jouw fysieke, mentale, emotionele, energetische en spirituele processen en de relatie met jouw specifieke hulpvraag zullen dan snel duidelijk worden. 
 • Je krijgt helder zicht op de werking van jouw systeem, waardoor duidelijk wordt wat je het beste eerst kan gaan aanpakken en op welke manier.

Wat ik zoal kan testen:

Fysieke balans:

Organen, systemen en functies in je lijf zoals:
hart, bloedvaten, longen, nieren, blaas, maag, lever, darmen, hersenen, alvleesklier, rugwervels, botten, gewrichten, immuunsysteem, bloedsuikerspiegel, huid, ogen, Hormonen (m/v): hypofyse, bijnieren, menstruatie, prostaat. Algehele gezondheid in %, Stressniveau in %. Aanleg voor bepaalde verstoringen vanuit DNA niveau.

Emotionele, mentale,  energetische en spirituele processen:

Wat, welke leeftijdsperiode deze is ontstaan en hoe deze invloed hebben op jouw systeem (bewust of onbewust). 

Intoleranties en overgevoeligheden:
In de brede zin van het woord.

Vitale stoffen en eventuele tekorten:
Vitaminen, mineralen, enzymen, vetzuren, etc..

Talenten, Basisbehoeften, Karakter, Persoonlijkheid, Valkuilen, Levensloop, Enneagram type, Kern kwaliteiten, Stress factoren, Emotionele basisbehoeften, Chakra's, Meridianen, Welke leefstijl, voeding, ontspanning, beweging, aanpassing in slapen, remedies, edelstenen, geuren, affirmaties, therapievormen heilzaam kunnen zijn voor jouw hulpvraag.

Waarom een totaalbeeld meer kans van slagen kan bieden?

Omdat je meer bent dan alleen een fysieke lichaam!

Dit is geen inzicht die voortvloeit uit een hype of de moderne tijd waarin van alles mogelijk is. Dit inzicht is al eeuwen oud....


Het deel kan nooit gezond zijn tenzij het geheel gezond is…de grote fout die men tegenwoordig maakt bij het behandelen van het menselijk lichaam…is dat men het lichaam van de ziel scheidt…” (Plato, 410-350 B.C.)

Enkele ervaringen ná 1 tot 4 afspraken:

 • Sterk verbeterde gezondheid
 • Meer energie en meer balans
 • Sterker immuunsysteem
 • Beter bestand tegen stress
 • Beter en dieper slapen
 • Verbeterde spijsvertering
 • Grotere mentale helderheid
 • Grotere emotionele stabiliteit
 • Vermindering van pijn en ongemakken
 • Meer eigen kracht

Een totaalbeeld is essentieel!

Hoe meer zicht je hebt op jouw totale gezondheid, hoe vitaler je kan worden

Hoe vitaler je bent, hoe meer eigen kracht je voelt

Hoe meer eigen kracht, hoe weerbaarder je bent

Hoe weerbaarder je bent, des te meer kwaliteit van leven je ervaart

Hoe beter jouw kwaliteit van leven is, hoe beter je persoonlijk in staat bent om het verschil te maken voor jezelf, en voor anderen!

allergie test

Gezonder en vitaler worden

Bouwen aan een natuurlijke sterkere basis

vage klachten

Vage klachten doorbreken

Met een natuurlijke bril naar jezelf kijken

meer energie

Meer energie in je lijf

Meer genieten van het leven doordat je beter in balans bent

allergie test

Hulpvraag vanuit breder en totaalperspectief benaderen

Fysieke, emotionele, mentale en energetische dwarsverbanden

allergie test

Vanuit totaalperspectief naar een gezondere basis 

Stapsgewijs in je eigen tempo

meer levensvreugde

Meer levensvreugde en meer kwaliteit van leven

Stapsgewijs vanuit de kern en niet alleen symptoombestrijding

Holistische Vitaliteitsscan

Meten = Weten 

 • Wil je ook een betere gezondheid, meer energie en meer eigen kracht?
 • Wil je weten hoe gezond jij echt bent op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau?
 • Heb je behoefte aan concrete aanwijzingen en voor jou specifieke antwoorden en inzichten omtrent jouw gezondheid?

Enkele ervaringen van clienten:

ervaringen

Myra, 30 oktober 2014

Al na 2 afspraken van mijn slaap-probleem af. De studiereis was super. Kon gewoon gaan slapen zonder moeite waardoor het ook een stuk beter voelde!

ervaringen

Stella, 9 maart 2015

Ik liep met chronische rhinosinusitis (ontstoken bijholtes) en altijd erg vermoeid...Na dik 3 maanden ben ik topfit! Bijna onwerkelijk als je zo lang klachten hebt.

ervaringen

Monica de Waal, 3 juli 2015

Overbelast, vermoeid en zorgelijk... We zijn nu 4 sessies verder en mijn lichaam is weer op orde...Zorgvuldig, doorvragen, aandachtig, en effectief!

ervaringen

Rick, 22 november 2015

...toen via reguliere geneeskunde men niets anders kon concluderen dat mijn fysieke klachten werden veroorzaakt door stress, heeft ze mij geholpen een aantal stressoren te benoemen en heeft deze samen met mij weggenomen. 

ervaringen

Ronald van Evert, 

16 september 2016

Ik had behoorlijke eczeemklachten en had de moed al opgegeven. Na diverse consulten bleek dat ik diverse tekorten aan voedingsstoffen had. Op jouw advies...toen diverse supplementen gaan slikken. Uiteindelijk bijna geheel van mijn jeuk af en de eczeemplekken zijn geheel verdwenen. 

ervaringen

Harjan Harder, 18 januari 2017

Al jaren kampte ik met vage (darm) klachten. Ik ben de medische molen door geweest maar een duidelijke diagnose kreeg ik niet...bij Thamar terecht gekomen. De meting was... bijzonder accuraat. Met aanpassingen in mijn dieet en een aantal supplementen en vitaminen verdwenen de klachten. Ik voel mij weer energiek en vitaal.

ervaringen

Sonja van der Loos,

22 januari 2016

De huisarts wilde alleen maar afwachten en ik voelde dat ze eerder hulp nodig had. Wat ben ik (moeder van Lara ) blij dat ik snel bij je terecht kon en Lara had binnen een paar dagen geen buikpijn meer door de druppeltjes die ze van jou had gekregen.

ervaringen

Marielle Hendriks, 24 januari 2016

Recentelijk was ik met Kyan bij je. We zagen direct verbetering nadat we gestart waren met de juiste zuigtabletjes (celzouten). Het ongecontroleerde is er absoluut af. Ik moet bekennen dat ik het best wel even pittig vond omdat zo'n lang consult natuurlijk ook echt wel een hele investering is. Maar goed; op basis van de ervaring met Kyan weet ik nu dat het het waard was😄

ervaringen

Odette Dinklo, 1 juni 2016

De analyses waren zeer treffend! Allergien, tekort aan vitamines, emotionele blokkades en een prachtige beschrijving van ieders persoonlijke uitdagingen in het leven. Dingen waar we oa. met voeding, gedrag en leefwijze nu al kunnen inspelen om later leed te voorkomen. Ik heb trouwens een super relaxte, helemaal lekker in haar vel, zelf-verzekerde dochter Mirte (5 jaar) sinds het bezoek aan jou! 

ervaringen

Thamar is wat mij betreft, echt een 5 sterren therapeut! 

Carolien, 16 juni 2015